Nutriční hodnoty (Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 213 kJ / 3 875 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 125,84 g |
| Tuky | 22,13 g |
| – nasycené | 4,38 g |
| – nenasycené | 13,56 g |
| –– mononenasycené | 3,03 g |
| –– polynenasycené | 10,52 g |
| ––– omega 3 | 1,03 g |
| Vláknina | 40,24 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 12,83 g |
| Sůl | 32,00 g |
| Sacharidy | 773,01 g |
| – cukry | 57,80 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg Hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
| 3 3 středně velké vařené brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 4 lžičky 4 lžičky soli | Sůl mořská | 32 g |
| 2 - 3 lžičky 2 - 3 lžičky kmínu | Kmín | 12.5 g |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky chlebového koření nebo pár zrnek fenyklu | Kmín mletý | 1.25 g |
| voda | Voda | |
| 40 g 40 g droždí | Droždí pekařské lisované | 40 g |
| 5 lžiček 5 lžiček vlažné vody | Voda | 25 ml |
| 1 lžička 1 lžička cukr krupice | Cukr bílý | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |