Nutriční hodnoty (Domácí chléb vhodný i na Jendův Plecovník)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 213 kJ / 3 875 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,84 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 125,84 g |
Tuky | 22,13 g |
– nasycené | 4,38 g |
– nenasycené | 13,56 g |
–– mononenasycené | 3,03 g |
–– polynenasycené | 10,52 g |
––– omega 3 | 1,03 g |
Vláknina | 40,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,83 g |
Sůl | 32,00 g |
Sacharidy | 773,01 g |
– cukry | 57,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg Hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | 1000 g |
3 3 středně velké vařené brambory | Brambor zimní | 150 g |
4 lžičky 4 lžičky soli | Sůl mořská | 32 g |
2 - 3 lžičky 2 - 3 lžičky kmínu | Kmín | 12.5 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky chlebového koření nebo pár zrnek fenyklu | Kmín mletý | 1.25 g |
voda | Voda | |
40 g 40 g droždí | Droždí pekařské lisované | 40 g |
5 lžiček 5 lžiček vlažné vody | Voda | 25 ml |
1 lžička 1 lžička cukr krupice | Cukr bílý | 5 g |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |