Nutriční hodnoty (Sendvič s rajčatovo-bazalkovým pestem, hummusem a avokádem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 524 kJ / 842 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,21 g |
| Tuky | 26,42 g |
| – nasycené | 2,45 g |
| – nenasycené | 16,41 g |
| –– mononenasycené | 14,24 g |
| –– polynenasycené | 2,17 g |
| ––– omega 3 | 0,02 g |
| Vláknina | 46,04 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 111 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 101,63 g |
| – cukry | 9,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| oblíbený chléb (celozrnný či bílý) nakrájený na plátky plátky | Chléb pšeničný kváskový | |
| hummus kupovaný (seženete v některých zdravých výživách, v řeckých potravinách, v M&S či v Albertu) či dle tohoto receptu | Hummus cizrnový | |
| rajčatovo-bazalkové pesto (viz níže) | Pesto červené | |
| 1-2 1-2 zralá avokáda (mělo by být měkčí na omak a když odklopíte stopku, avokádo by pod ní mělo mít svěží zelenou barvu) | Avokádo čerstvé | |
| 1-2 1-2 větší rajčata | Rajče červené čerstvé | 90 g |
| oblíbený listový salát (např. Lollo) | Salát listový čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| růžový pepř | Pepř růžový | |
| 2 2 střední stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| 1 hrnek 1 hrnek čerstvých bazalkových listů (při odměřování bylinky lehce zmáčkněte) | Bazalka čerstvá | 250 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku sušených rajčat v oleji (lehce okapaných) | Rajčata červená sušená v oleji | |
| 1/4 1/4 loupaných konopných semínek (malé balení seženete ve zdravé vyžívě, větší např. od fy Carun) | Konopná semena neloupaná | |
| 2 lžíce 2 lžíce čerstvé citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce vody | Voda | 36 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 16.5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |