Nutriční hodnoty (Klasický Viktoriin dort s ovocem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 949 kJ / 4 051 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,25 g |
| Tuky | 223,85 g |
| – nasycené | 110,31 g |
| – nenasycené | 92,35 g |
| –– mononenasycené | 65,41 g |
| –– polynenasycené | 26,94 g |
| ––– omega 3 | 1,33 g |
| Vláknina | 10,03 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 2,06 g |
| Sůl | 2,22 g |
| Sacharidy | 456,82 g |
| – cukry | 237,97 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 240 g 240 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 240 g |
| 180 g 180 g cukru krupice | Cukr bílý | 180 g |
| 100 g 100 g rostlinného másla (např. AlsanBio) | Margarín | 100 g |
| 125 ml 125 ml bílého rostlinného jogurtu (nebo hedvábného tofu) | Jogurt sójový bílý | 125 ml |
| 125 ml 125 ml perlivé vody (nebo rostlinného mléka) | Voda sycená | 125 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce jablečné přesnídávky | Jablečné pyré | |
| 2 lžičky 2 lžičky vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | 14 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce jablečného octa | Ocet jablečný | 15 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sody bikarbony | Jedlá soda | 6 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 400 ml 400 ml kokosového mléka | Nápoj kokosový | 400 ml |
| 450 g 450 g bílého rostlinného jogurtu | Jogurt sójový bílý | |
| 100 g 100 g kešu natural | Kešu | 100 g |
| 100 g 100 g rafinovaného kokosového oleje | Olej kokosový | 100 ml |
| 25 g 25 g moučkového cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 1 1 ztužovač šlehačky (není nutný) | Ztužovač šlehačky | |
| citrónová šťáva (dle chuti) | Šťáva z citrónu | |
| jahodová marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| 400 g 400 g jahod (nebo jiného ovoce) | Jahody čerstvé | 400 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |