Nutriční hodnoty (Indický dal s koprem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 569 kJ / 614 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,78 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,78 g |
Tuky | 42,07 g |
– nasycené | 3,09 g |
– nenasycené | 36,53 g |
–– mononenasycené | 25,74 g |
–– polynenasycené | 10,79 g |
––– omega 3 | 3,26 g |
Vláknina | 22,16 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 42 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 44,28 g |
– cukry | 16,93 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3-4 lžíce 3-4 lžíce oleje | Olej řepkový | 38.5 ml |
2 lžičky 2 lžičky římského kmínu | Římský kmín mletý | 14 g |
1 lžička 1 lžička černého hořčičného semínka | Hořčice žlutá semena | 5 g |
5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
asi 1 1 cm kus kořene zázvoru nastrouhat | Zázvor sušený | |
10 10 kari lístků | Bobkový list čerstvý | |
2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
1/4 lžičky 1/4 lžičky kurkumy | Kurkuma mletá | 1.25 g |
1-2 lžičky 1-2 lžičky garam masala (podle chuti) | Garam masala | 7.5 g |
chilli koření nebo zelená chilli paprička podle chuti | Chilli paprička mletá | |
sůl | Sůl mořská | |
velká hrst hrst nasekaného čerstvého kopru | Kopr nať čerstvý | |
velký hrnek hrnek loupaných a půlených luštěnin | ||
červená čočka (massor dal) | Čočka červená neloupaná | |
fazole mungo (split green gram) | Mungo | |
toor dal (druh hrachu, sežene se v indických obchodech) | Hrách žlutý loupaný sušený | |
2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |