Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Indický dal s koprem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 569 kJ /
614 kcal
Bílkoviny7,78 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny7,78 g
Tuky42,07 g
– nasycené3,09 g
– nenasycené36,53 g
–– mononenasycené25,74 g
–– polynenasycené10,79 g
––– omega 33,26 g
Vláknina22,16 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy44,28 g
– cukry16,93 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
3-4 lžíce 3-4 lžíce oleje Olej řepkový 38.5 ml
2 lžičky 2 lžičky římského kmínu Římský kmín mletý 14 g
1 lžička 1 lžička černého hořčičného semínka Hořčice žlutá semena 5 g
5 stroužků 5 stroužků česneku Česnek čerstvý 35 g
asi 1 1 cm kus kořene zázvoru nastrouhat Zázvor sušený
10 10 kari lístků Bobkový list čerstvý
2 2 střední cibule Cibule čerstvá 140 g
2 2 rajčata Rajče červené čerstvé 120 g
1/4 lžičky 1/4 lžičky kurkumy Kurkuma mletá 1.25 g
1-2 lžičky 1-2 lžičky garam masala (podle chuti) Garam masala 7.5 g
chilli koření nebo zelená chilli paprička podle chuti Chilli paprička mletá
sůl Sůl mořská
velká hrst hrst nasekaného čerstvého kopru Kopr nať čerstvý
velký hrnek hrnek loupaných a půlených luštěnin
červená čočka (massor dal) Čočka červená neloupaná
fazole mungo (split green gram) Mungo
toor dal (druh hrachu, sežene se v indických obchodech) Hrách žlutý loupaný sušený
2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy Šťáva z citrónu 30 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.