Nutriční hodnoty (Taťkův borůvkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 8 914 kJ / 2 130 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,50 g |
| Tuky | 81,12 g |
| – nasycené | 20,09 g |
| – nenasycené | 54,34 g |
| –– mononenasycené | 36,43 g |
| –– polynenasycené | 17,91 g |
| ––– omega 3 | 1,76 g |
| Vláknina | 14,80 g |
| Cholesterol | 522 mg |
| Sodík | 386 mg |
| Sůl | 1,02 g |
| Sacharidy | 298,79 g |
| – cukry | 150,39 g |
| ––– laktóza | 2,94 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 60 g 60 g tuku | Margarín | 60 g |
| 150 g 150 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 150 g |
| 80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 4 lžíce 4 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
| 1/4 balíčku 1/4 balíčku kypřícího prášku | Kypřící prášek | 3 g |
| 250 g 250 g borůvek | Borůvky čerstvé | 250 g |
| tuk na vymazání | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
| 40 g 40 g tuku | Margarín | 40 g |
| 40 g 40 g moučkového cukru | Cukr bílý | 40 g |
| 60 g 60 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 60 g |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový |