Nutriční hodnoty (Rodinná květáková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 080 kJ / 497 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,69 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,23 g |
| Tuky | 9,80 g |
| – nasycené | 2,56 g |
| – nenasycené | 4,58 g |
| –– mononenasycené | 3,46 g |
| –– polynenasycené | 1,11 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 14,75 g |
| Cholesterol | 262 mg |
| Sodík | 201 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 77,16 g |
| – cukry | 10,71 g |
| ––– laktóza | 0,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 středně velký květák | Květák čerstvý | |
| 2 2 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 5 5 středně velkých brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 lžička 1 lžička celého kmínu | Kmín | 5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce jemné krupičky | Krupice pšeničná jemná | 30 g |
| 10 kuliček 10 kuliček nového koření celé | Nové koření | |
| 1 1 masox | Bujón hovězí | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 cm plátek másla | Máslo kravské | 1 g |
| Podravka na dochucení | Kořenící směs sypká |