Nutriční hodnoty (Rodinná květáková polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 080 kJ / 497 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,92 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,69 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,23 g |
Tuky | 9,80 g |
– nasycené | 2,56 g |
– nenasycené | 4,58 g |
–– mononenasycené | 3,46 g |
–– polynenasycené | 1,11 g |
––– omega 3 | 0,06 g |
Vláknina | 14,75 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 201 mg |
Sůl | 0,41 g |
Sacharidy | 77,16 g |
– cukry | 10,71 g |
––– laktóza | 0,01 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 středně velký květák | Květák čerstvý | |
2 2 větší mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
5 5 středně velkých brambor | Brambor zimní | 250 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 lžička 1 lžička celého kmínu | Kmín | 5 g |
2 lžíce 2 lžíce jemné krupičky | Krupice pšeničná jemná | 30 g |
10 kuliček 10 kuliček nového koření celé | Nové koření | |
1 1 masox | Bujón hovězí | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 1 cm plátek másla | Máslo kravské | 1 g |
Podravka na dochucení | Kořenící směs sypká |