Vepřová krkovice v majonéze

Jana Remkova Kuchařka:

Doba přípravy: 80 min s pečením PT1H20M 2 porce Vepřové maso 54 názorů

531

Suroviny

2 řízky z krkovice
2 cibule
1 menší sklenice (cca 200 ml) majonézy
200 g Goudy (může být i Eidam)
sůl
majoránka
kmín
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso mírně naklepeme, posolíme, posypeme kmínem, majoránkou a vložíme do pekáče.

  2. Každou krkovici potřeme majonézou - cca 4 mm vrstvou, na každý kus krkovice nakrájíme jednu cibuli na kolečka a na každý kus masa nastrouháme 100 g Goudy nebo Eidamu.

  3. Pekáč uzavřeme alobalem nebo poklicí a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 50 minut.

  4. Po 50 minutách odstraníme alobal (poklici), výkon trouby dáme na 250 stupňů a pečeme na barvu ještě 10 minut (pokud máme, použijeme horký vzduch nebo gril).

  5. Jako přílohu si můžeme udělat různě upravené brambory. Vynikající jsou na kolečka nakrájené, v troubě upečené a potřené česnekem.

Poznámka

Tento bezesporu úžasný recept není samozřejmě dietní. Dostala jsem ho včera od kamarádky a milovníci masa si rozhodně pochutnají.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 305 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová krkovice v majonéze

  • Mourka Mourka

    U rodičů byla oslava narozenin, aby maminka nemusela vařit, jídlo jsem slíbila, že dovezeme my. "Fajn, ale žádné ty Tvoje salátky a plněné papriky kuskusem a kdo ví jaké zdravotiny. Táta chce něco poctivě zateplujícího žaludek." Pravila maminka a můj muž hned pokýval hlavou, jako že má pravdu. A našla jsem tento recept. Když už, tak už. Jen jsem místo kmínu a majoránky, kterou muž nerad, použila pepř a pažitku. Jinak jsem se držela receptu včetně Goudy. Jako přílohu jsem zvolila bramborovou kaši a nakonec jsem udělala i ten salát, okurkový. Rodina se nacpala, moc chutnalo a dokonce oběd pochválil i můj taťka, který je na pochvaly jinak extrémně skoupý. ;-) :-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    novolinka::-p jojo, kalorický je :-). Už tak vařím minimálně, ale tahle krkovice nemá chybu. Děkuji;-)

    Odpovědět

  • novolinka novolinka

    Jednoduchý recept,sice trošku kalorický,ale foto vypadá dobře,určitě brzy vyzkouším.:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    nikolka123456: Jéé, díky, no, jak kdy:-D

    Odpovědět

  • nikolka123456 nikolka123456

    bylo to dobré, myslim že pani Remková je moc dobrá kuchařka

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Vaclav Fronek: tak ať chutná, Vašku;-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Dneska to bude k obědu ale trochu upravené.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    pes.filipes::-8:-8:-8:-8 to snad ani nééé:-D

    Odpovědět

  • pes.filipes pes.filipes

    Jana Remkova: věřím, Jani, vždyť Ty jsi známá firma :-)):-K
    dík za odpověď!

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    pes.filipes: Přesně, jak říkáš, částečně se vsákne do masa, spojí se se sýrem. Výchozí chuť je bombastická;-)

    Odpovědět

  • pes.filipes pes.filipes

    ten recept se mi moc líbí a mám nachystanou krkovičku:-8
    můžu se zeptat, co se po zapečení jako fyzicky stane s majolkou? :-) rozteče se, nebo se nějak vsákne do masa, nebo se spojí se sýrem...? Na obrázku je to sice zřejmě trošku vidět, ale i tak se ptám, děkuji:-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    chocolate: no, dnes je to fakt divočina tady:-(. Samozřejmě, kdo nemá rád majonézu, uvaří si něco jiného, není problém. Já takové věci také vařím jednou za uherský rok.;-)

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Koukám, že máme nějaké erupce na slunci, že?

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jitka:tak si majonézu nedávej a nechápu, co máš za problém :-O

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Brrr tohle a s majonézou??? To ne!!! Stačí plnotučná hořčice a bez majoránky.jo a pod maso trochu másla. Jmenuje se to farské maso. Znám to už asi 20 let. toho trotla co to domršil Majolkou® zašlapat do bláta;-(;-(

    Odpovědět

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo