Dvacetiminutový švestkový koláč

Bibinka Kuchařka: Bibinka

Doba přípravy: 20 minut asi 20 kousků-1 plech Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 58 názorů

Suroviny

1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku hrubé mouky
1/2 hrnku krystalového cukru
1/2 hrnku sladkého mléka (nebo kyselého mléka)
1/4 hrnku oleje
1/2 prášku do pečiva
1 vejce
švestky
drobenka:
máslo
hrubá mouka
krystalový cukr
Recept si zatím oblíbilo 52 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech ingrediencí: polohrubé a hrubé mouky, cukru, mléka, oleje, prášku do pečiva a vejce uděláme těsto (je řidší a tekoucí), vylijeme ho na plech s pečícím papírem.

  2. Na těsto poskládáme vypeckované švestky a posypeme žmolenkou (uděláme si jí tolik, kolik jí máme rádi), žmolíme máslo s cukrem a hrubou moukou.

  3. Pečeme 15 minut na 200°C.

    (hrnek je 250 ml)

Poznámka

Recept mám po mamince a celá rodina ho máme moc rádi. Je nízký, křehoučký, jako cukroví a dá se dělat s libovolným ovocem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 788 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dvacetiminutový švestkový koláč

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    hazel: Není zač děkovat, mám radost Hazel že chutnal :yes::-K

    Odpovědět

  • hazel hazel

    konecne meli v obchode svestky,sice ty italske,ktere jsou 2x tak vetsi nez ty ceske . Hned jsem z nich upekla tento kolac.
    Povedl se me a vsem nam chutna , urcite udelam znovu nez svestky z mizi z obchodu. Dekuji za recepis.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    bystrouska: Vlaďko, jsem ráda, že chutnalo :yes:;-)

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Koláč je výborný :yes:, "umíchala" jsem ho během reklamy včera večer :-8. Dnes jsem koláček posnídala a je opravdu velmi křehký a dobrý:yes::yes:. Dávka je akorát do dortové formy průměr 26cm :-)<3.

    Odpovědět

  • isindy isindy

    casino: nechápu, jak tak zkušený kuchař/pekař jako vy, casino, mohl od 1 hrnku mouky a 1/2 hrnku cukru očekávat plný plech dobroty, co nasytí celou ves :-O celkem už mám z vašich příspěvků přehled, o tom, co vy a vaše rodina rádi, my zase jíme koláče ne pro zasycení, ale jeden kousek na dezertním talíři nám jako sladká tečka ke kafi stačí. Navíc ne všichni pečou pro početné rodiny, pro dva lidi je toto množství dostačující, při plechu 20x25cm je z toho milých 20ks o hraně cca 5cm. Takže si klidně dám i dva kousky a pořád zbyde na oba dva dost a můžeme i hltat :-D:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    Nemám rád Šmouly a hrnkové recepty a plechy rád mastím a vysypávám a mastím na čas a teplotu, protože každý trouba prý peče jinak :-D
    Použil jsem šlehač a až na drobnosti jsem rcp v podstatě dodržel (sůůůl)
    Pekl 20´/200°C a pak ještě posypku trošku pozlatil pod grilem
    Na standardní plech jsem spotřeboval 18 trnek a můžete hádat kolik bylo kousků:-D
    U nás se koláče pečou spíše k zasycení, podávám je na podnosu a každý si vezme podle sebe.
    No, tady ale aby jeden každému přihrál dezertní talířek se čtyřmi kousky a zaševelil mu do ouška: Nehltej! Šetři si to!! Víc nedostaneš!!! :-D:-D:-D
    ***
    Asi to vyjde nastejno, že, ale na posypku jsem použil:
    https://www.toprecepty.cz/recept/47267-jablecny-ko...
    Edit:
    Jóóó a drobenky jsem použil skoro dvacet deka, že aby toho bylo víc, když už je těsta jen troška...:-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Bibinka: dovolila jsem si - dělávám ho dost často, je fajn:-):yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    hosta: Jituš, díky za odpověď pro Pavlu:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Pavla: také jsem ho několikrát dělala, je to dobrá rychlovka - mléko můžeš dát normální, můžeš ale dát i kyšku nebo kefír, podmáslí, klidně i jogurt.

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Bibinka: jaké mléko se dáva do tohoto receptu prosím

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Zdenka1: Zdeni, teda s těmi ostružinami to muselo být hodně mňamózní a díky, že jsi ho udělala.:yes:

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Moc dobrý koláč, snadný na přípravu. Pekla jsem s ostružinami. Doporučuji vyzkoušet<3:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Eviip: jsem ráda, že koláč chutnal :yes:

    Odpovědět

  • Eviip Eviip

    Recept vyzkoušen, koláč byl rychle hotový a chutná výborně!!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Sara: Sáro, to jsem ráda, že tak chutal a díky, že jsi ho upekla:yes:

    Odpovědět

1 2 3 4

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: švestkovy kolac švestkovýkoláč švestkovýkoláč rychlý svestkovykolac kynuty nejlepší švestkový koláč švestkový koláč jako od maminky kolac svestkovy svestkovykolac kynutý recept švestkový koláč na plech švestkovy kolač se žmolenkou švestkoví koláč recept na švestkový koláč švestkové koláče svestkovy kolac recept koláč z hrubé mouky nadýchaný švestkový koláč vestkov kol svestkova buchta nizky svestkovy kolac svestkovy kolac s olejem

Zapomněl/a jsem heslo