Nutriční hodnoty (Hrášková polévka - svěží, snadná, rychlá)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 160 kJ / 516 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,82 g |
| Tuky | 6,82 g |
| – nasycené | 3,40 g |
| – nenasycené | 3,36 g |
| –– mononenasycené | 1,09 g |
| –– polynenasycené | 2,28 g |
| ––– omega 3 | 0,25 g |
| Vláknina | 34,16 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 45 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 69,00 g |
| – cukry | 25,28 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g mraženého hrášku (nebo čerstvého) | Hrášek zelený mražený | 400 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| kousek kousek másla (pod cibuli, nebo olej) | Máslo kravské | |
| 1/2 1/2 středně velkého pórku | Pórek čerstvý | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| asi 3/4 litru asi 3/4 litru kuřecího vývaru (možno pouze vodu) | Vývar kuřecí | 750 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř (dle chuti) | Pepř černý |