Nutriční hodnoty (Jablečný koláč z mandlového těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 17 094 kJ / 4 086 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 8,34 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 39,14 g |
Tuky | 169,26 g |
– nasycené | 83,11 g |
– nenasycené | 78,95 g |
–– mononenasycené | 57,41 g |
–– polynenasycené | 21,54 g |
––– omega 3 | 0,91 g |
Vláknina | 57,63 g |
Cholesterol | 783 mg |
Sodík | 601 mg |
Sůl | 1,87 g |
Sacharidy | 543,44 g |
– cukry | 354,42 g |
––– laktóza | 1,12 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
120 g 120 g moučkového cukru | Cukr bílý | 120 g |
40 g 40 g oloupaných mletých mandlí | Mandle loupané mleté | 40 g |
120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
2 lžičky 2 lžičky kypřicího prášku | Kypřící prášek | 10 g |
2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
8 8 jablek | Jablko čerstvé | 1200 g |
2 lžíce 2 lžíce cukru | Cukr bílý | 50 g |
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
1 lžíce 1 lžíce vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 25 g |
150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
2-3 lžičky 2-3 lžičky vanilkového pudinkového prášku | Puding v prášku | 12.5 g |
20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
trocha trocha cukru | Cukr bílý | |
2 lžíce 2 lžíce mandlových lupínků | Mandle loupané | 30 g |
šťáva z 1/2 citrónu | Šťáva z citrónu |