Nutriční hodnoty (Polentové noky s gorgonzolou a slaninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 410 kJ / 1 532 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 28,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,75 g |
| Tuky | 60,08 g |
| – nasycené | 34,31 g |
| – nenasycené | 25,21 g |
| –– mononenasycené | 21,84 g |
| –– polynenasycené | 3,38 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 12,50 g |
| Cholesterol | 166 mg |
| Sodík | 965 mg |
| Sůl | 1,98 g |
| Sacharidy | 194,42 g |
| – cukry | 25,65 g |
| ––– laktóza | 6,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g instantní polenty | Polenta | 250 g |
| 150 g 150 g Gorgonzoly | Gorgonzola | 150 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| farmářská slanina | Špek | |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| sůl | Sůl mořská |