Nutriční hodnoty (Staročeské zelníky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 775 kJ / 424 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
| Tuky | 7,71 g |
| – nasycené | 1,82 g |
| – nenasycené | 3,50 g |
| –– mononenasycené | 2,80 g |
| –– polynenasycené | 0,70 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 3,30 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 113 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 75,40 g |
| – cukry | 1,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 2-3 hrsti 2-3 hrsti kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 4 lžíce 4 lžíce solamylu (nebo bramborového škrobu) | Bramborový škrob | 60 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej na smažení | Olej řepkový |