Nutriční hodnoty (Buchta s kopřivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 496 kJ / 4 421 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 110,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,38 g |
| Tuky | 223,32 g |
| – nasycené | 63,67 g |
| – nenasycené | 143,21 g |
| –– mononenasycené | 56,81 g |
| –– polynenasycené | 86,40 g |
| ––– omega 3 | 0,51 g |
| Vláknina | 39,20 g |
| Cholesterol | 1,34 g |
| Sodík | 11,05 g |
| Sůl | 18,92 g |
| Sacharidy | 422,77 g |
| – cukry | 52,87 g |
| ––– laktóza | 30,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g kopřiv | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | 100 g |
| 250 g 250 g balkánského sýra | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 250 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 125 ml |
| 500 g 500 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 500 ml |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 lžička 1 lžička jedlé sody | Jedlá soda | 12 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |