Nutriční hodnoty (Masové kuličky v polentové krustě)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 7 256 kJ / 1 734 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 140,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 139,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,05 g |
| Tuky | 122,80 g |
| – nasycené | 40,69 g |
| – nenasycené | 71,97 g |
| –– mononenasycené | 55,83 g |
| –– polynenasycené | 16,14 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 2,45 g |
| Cholesterol | 639 mg |
| Sodík | 571 mg |
| Sůl | 1,09 g |
| Sacharidy | 16,62 g |
| – cukry | 11,02 g |
| ––– laktóza | 9,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g mletého masa (mix nebo libové vepřové) | Vepřový ořez | 750 g |
| 200 g 200 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 200 ml |
| 1 1 polévková lžíce bramborového škrobu nebo kukuřičného škrobu | Bramborový škrob | |
| 2 2 polévkové lžíce instantní polenty | Polenta | |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř (ideálně citronový) | Pepř černý | |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| bramborový škrob nebo kukuřičný škrob | Bramborový škrob | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| trochu trochu mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| instantní polenta | Polenta | |
| tuk na smažení | Olej řepkový |