Nutriční hodnoty (Špagety s česnekem, ančovičkami a sušenými rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 19 882 kJ / 4 752 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 454,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 453,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,84 g |
| Tuky | 324,06 g |
| – nasycené | 97,23 g |
| – nenasycené | 194,43 g |
| –– mononenasycené | 129,60 g |
| –– polynenasycené | 64,83 g |
| ––– omega 3 | 16,20 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 972 mg |
| Sodík | 58,32 g |
| Sůl | 145,80 g |
| Sacharidy | 4,20 g |
| – cukry | 0,28 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| špagety nebo jiný druh těstovin, uvařené podle návodu na obalu | Špagety pšeničné | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku podrcené plochou stranou nože a pokrájené na drobno | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 malá bílá cibule pokrájená na drobno | Cibule čerstvá | |
| cca 5 5 větších sušených rajčat v oleji pokrájené na malinké kousky; pokud v nálevu jsou i kapary, tak je klidně použijte také | Rajčata červená sušená v oleji | |
| cca 3 filátka 3 filátka ančoviček pokrájených na drobno | Ančovičky v oleji | 1620 g |
| hrst hrst rukoly opláchnuté a osušené | Rukola čerstvá | |
| čerstvě nastrouhaný Parmazán | Parmezán | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| jako bonus hrst hrst plocholisté petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| špetka špetka drcených chilli papriček (pokud chcete) | Chilli paprička čerstvá |