Nutriční hodnoty (Špagety s česnekem, ančovičkami a sušenými rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 19 882 kJ / 4 752 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 454,44 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 453,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,84 g |
Tuky | 324,06 g |
– nasycené | 97,23 g |
– nenasycené | 194,43 g |
–– mononenasycené | 129,60 g |
–– polynenasycené | 64,83 g |
––– omega 3 | 16,20 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 972 mg |
Sodík | 58,32 g |
Sůl | 145,80 g |
Sacharidy | 4,20 g |
– cukry | 0,28 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
špagety nebo jiný druh těstovin, uvařené podle návodu na obalu | Špagety pšeničné | |
2 stroužky 2 stroužky česneku podrcené plochou stranou nože a pokrájené na drobno | Česnek čerstvý | 14 g |
1 1 malá bílá cibule pokrájená na drobno | Cibule čerstvá | |
cca 5 5 větších sušených rajčat v oleji pokrájené na malinké kousky; pokud v nálevu jsou i kapary, tak je klidně použijte také | Rajčata červená sušená v oleji | |
cca 3 filátka 3 filátka ančoviček pokrájených na drobno | Ančovičky v oleji | 1620 g |
hrst hrst rukoly opláchnuté a osušené | Rukola čerstvá | |
čerstvě nastrouhaný Parmazán | Parmezán | |
olivový olej | Olej olivový | |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
jako bonus hrst hrst plocholisté petrželky | Petržel nať čerstvá | |
špetka špetka drcených chilli papriček (pokud chcete) | Chilli paprička čerstvá |