Nutriční hodnoty (Bramborová omáčka podle Čiriny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 005 kJ / 1 913 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,17 g |
| Tuky | 91,69 g |
| – nasycené | 60,20 g |
| – nenasycené | 27,06 g |
| –– mononenasycené | 24,07 g |
| –– polynenasycené | 2,99 g |
| ––– omega 3 | 1,02 g |
| Vláknina | 31,21 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 163 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 226,95 g |
| – cukry | 49,83 g |
| ––– laktóza | 9,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 300 ml 300 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 300 ml |
| 4-5 stroužků 4-5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 31.5 g |
| 4 4 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
| sůl | Sůl mořská |