Nutriční hodnoty (Vepřové plátky s cibulovou omáčkou a Rösti)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 6 989 kJ / 1 670 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 138,07 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 120,97 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,10 g |
Tuky | 53,76 g |
– nasycené | 23,86 g |
– nenasycené | 22,29 g |
–– mononenasycené | 19,19 g |
–– polynenasycené | 3,10 g |
––– omega 3 | 0,27 g |
Vláknina | 35,57 g |
Cholesterol | 467 mg |
Sodík | 793 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 131,85 g |
– cukry | 31,48 g |
––– laktóza | 0,24 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
600 g 600 g libové vepřové plece | Vepřová plec | 600 g |
400 g 400 g cibule (byly to 3 velké) | Cibule čerstvá | 400 g |
30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
8 8 lístečků šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
3 snítky 3 snítky tymiánu | Tymián sušený | |
1 dcl 1 dcl bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
1 1 zeleninový bio bujon | Bujón hovězí | 10 g |
1 lžička 1 lžička červené kari pasty (nebo chilli koření) | Curry pasta | 5 g |
1 1 zarovnaná lžička třtinového cukru | Cukr třtinový | |
1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
olej | Olej řepkový | |
500 g 500 g oloupaných brambor (asi 6 středních) | Brambor zimní | 500 g |
1 1 vrchovatá lžíce bramborového škrobu | Bramborový škrob | |
sůl dle chuti | Sůl mořská | |
olej | Olej řepkový |