Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Beef Stroganov podle Vodoucha

Sežeňte si kvalitní zadní hovězí maso a pusťte se s námi do přípravy minutkového guláše podle Ivana Vodochodského. Zapomeňte na dlouhé dušení, tento hovězí Stroganov se žampiony je rychlovka, a proto sáhněte po svíčkové nebo roštěnci.

Hodnocení receptu je 5,0 (76×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

6. 11. 2012 15:27

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie7 098 kJ / 1 697 kcal
Bílkoviny92,78 g
Tuky112,31 g
Vláknina5,13 g
Cholesterol 398 mg
Sodík 1,06 g
Sůl2,45 g
Sacharidy41,09 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že receptů na Stroganov je tu dost. Úplně stejný jsem nenašla. Tento mě moc chutnal, proto jsem si dovolila recept přidat. Třeba se někdo inspiruje a pochutná si též.

Jak je již z názvu patrno, recept jsem "obšlehla" od I. Vodochodského a mírně upravila.

Množství je minimálně na 2 porce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

aanaa

9. 8. 2019 10:48

milá rebeko, tento recepis je výýýýýýýbornýýýýýý...určitě nedělám naposledy....hezký den;-)

Mifko

4. 5. 2018 09:38

Nebíčko v papuli. :D Veľmi dobré.
:yes:

Petaja Petaja

19. 6. 2017 20:03

Dnes jsem dělala, nedávala jsem kapary, ani alkohol, maso jsem uvrhla do papiňáku, poté jsem přidala žampiony, okurku a ostatní ingredience.....i s tímto postupem výborné, jako přílohu jsem zvolila rýži, opravdu moc dobré :yes:

Lucie

1. 6. 2016 13:55

Právě jsme dojedli. Sice jsem neměla kapary a alkohol, ale i tak to bylo výborné. Těším se na příště, až budu mít i ty zbývající ingredience. To pak teprve bude bomba!

Danca Danca

17. 8. 2015 10:28

Nadi, hledám tady něco "luxusnějšího" na slavnostní oběd a objevila jsem tenhle tvůj lákavý a úúúžasně napsaný recept:-O:yes::yes:. Mám tedy jasno, bude "Stroganof podle Rebeky" !!!:-)):-p:-p:yes:

Ivana79 Ivana79

9. 12. 2013 17:21

:-p:-p:yes: bolo to vynikajúce

rebeka rebeka

12. 8. 2013 16:12

Antonin: díky, já měla na mysli kvalitu hovězího, jinak je to jistě na každém, z jakého masa udělá.. ale pokud jde o hovězí, musí být munutkové, kvalitní, a tím pádem dražší;-)

Antonin

12. 8. 2013 15:44

Konecne jsem nasel to co jsem hledal. Stroganova tak delam tricet let. Kdysi me to naucila pani Prochazkova, ktera byla rodila Ruska a varila u panu. Jenom dva detaily. Trochu nasekaneho kapary a hlavne cibulka musi byt dohneda. To dava tu zvlastni storganovskou chut. Jinak na mase nezalezi odzkousel jsem i kureci a netucne veprove a jde to.
Diky casto se zde inspiruji.
Tonda

Tetřev Hlušec

24. 6. 2013 20:02

Ááááá tady je vokurek, to chcu hned teď :-p:yes:

rebeka rebeka

2. 6. 2013 12:10

senky::-D:-D tak si představuju ideální neděli.. venku hnus, tak si dobře šmáknout a následně dáchnout:-D:-D;-):yes:
díky moc i za překrásné foto:-K:-*:yes: jsem ráda, že recept nezklamal;-):-)

senky senky

2. 6. 2013 11:30

Tááák Rebi:-K ;-) jsme nacpaní až po klapku:-8:-8 moc jsme si pochutnali, padla "sedmička" výběru z hroznů a teď už lehnem a ani se nehnem:-8:-8 a to všechno máš na svědomí Ty a Tvůj Beef Stroganov:yes::yes:
Děkuji bodem a fotem za dnešní odpočinkové odpoledne:-D:-D

rebeka rebeka

8. 3. 2013 22:22

Ondra: moc děkuji:-K jsem ráda, že recept nezklamal;-)

Ondra

8. 3. 2013 20:32

Tak sem právě dovařil a musim říct je to vynikající :yes: ;-)

rebeka rebeka

18. 11. 2012 14:50

olahok: moc děkuju.. za všechno:-K

olahok

18. 11. 2012 14:43

Rebeko, dlužím Vám velké poděkování za tento skvostný rcp. Ve čtvrtek jsem připravila pro návštěvu, a bylo to na pochvalu, ale ta patří především Vám - za perfektně, profesionálně zpracovaný postup, za luxusní foto a vtip a šmrnc při psaní. Váš Stroganov, ač,dle jedné z verzí, vymyšlen dvorním kuchařem Kateřiny Veliké, Sergejem Stroganovem, je šlechticem mezi recepty. Ten Váš je šlechtic vzhledu elegantního, ten náš byl, pravda, elegance nedbalé, ale ta chuť - geniální. Použila jsem roštěnec, příloha opékaný brambor. Tak ještě jednou - děkuji zdvořile.:yes::yes::yes::yes::yes::-K

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: svíčková stroganov hovězí stroganov svíčková stroganov recept stroganov recept stroganov podle pohlreicha hovězí stroganov podle pohlreicha recepty hovězí maso stroganov stroganov hovězí svíčková stroganov recept stroganov stroganov z hoveziho masa hovězí stroganov recept svíčkové řezy stroganov hovězí maso stroganov maso stroganov recepty svíčková stroganov recept pohlreich hovězí nudličky stroganov maso stroganov co je stroganov hovězí stroganov pohlreich

Suroviny: svíčková hovězí, cibule šalotka, žampióny, okurky sterilované, smetana zakysaná, koňak, hořčice pikantní, kapary, rajče sterilované, olej olivový, máslo, cukr, sůl, pepř mletý, bobkový list

TopRecepty.cz

Beef Stroganov podle Vodoucha

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MW6R