Nutriční hodnoty (BARBI)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 264 kJ / 2 453 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,05 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 56,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,32 g |
| Tuky | 41,85 g |
| – nasycené | 17,20 g |
| – nenasycené | 17,00 g |
| –– mononenasycené | 13,73 g |
| –– polynenasycené | 3,27 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 0,80 g |
| Cholesterol | 914 mg |
| Sodík | 668 mg |
| Sůl | 1,52 g |
| Sacharidy | 461,72 g |
| – cukry | 391,46 g |
| ––– laktóza | 41,46 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 bílků vyšlehat a pak přidávat | Vaječný bílek | 132 g |
| 15 dkg 15 dkg cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 4 4 žloutky postupně přidat a ručně vmíchat | Vaječný žloutek | 92 g |
| 21 dkg 21 dkg polohrubé mouky(15 dkg mouky+6 dkg ml ořechů) | ||
| 4 lžíc 4 lžíc horké vody | Voda | 72 ml |
| 3/4 l 3/4 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 750 ml |
| 2 2 vanilkové pudinky | Puding v prášku | 80 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1,5 1,5 másla | Máslo kravské | 1.5 g |
| cukr dle chuti | Cukr bílý | |
| Do mléka dáme pudinky vanilkové cukry a cukr a uvaříme hustý pudink vyšleháme máslo a pak přidáme vychladlý pudink a vyšleháme nakonec dáme rum | Puding v prášku | |
| 20 dkg 20 dkg mletý cukr | Cukr bílý | 200 g |
| 10 dkg 10 dkg sušené plnotučné mléko | Mléko kravské plnotučné 3,5% | 100 ml |
| vodu (ale opatrnaě by byl tvárný skoro jak plastelina) | Voda |