Nutriční hodnoty (Sváteční paštička z jatýrek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 7 476 kJ / 1 787 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 124,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,18 g |
| Tuky | 117,17 g |
| – nasycené | 46,66 g |
| – nenasycené | 55,76 g |
| –– mononenasycené | 44,18 g |
| –– polynenasycené | 11,58 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 3,18 g |
| Sodík | 2,49 g |
| Sůl | 6,10 g |
| Sacharidy | 40,65 g |
| – cukry | 17,80 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kuřecích jater nebo kachních jater | Játra kuřecí | 500 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 polévkové lžíce oleje nebo sádla | Olej řepkový | |
| 200 ml 200 ml 30% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1 dcl 1 dcl (červeného)vermutu (zase podle chuti) | Víno bílé sladké | 100 ml |
| 250 g 250 g másla (230 do paštiky 20 na zalití) | Paštika vepřová | 250 g |
| tymián | Tymián sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| koření podle chuti | Pepř černý | |
| Brusinkový kompot nebo želé | Brusinky zavařené | |
| mandle | Mandle neloupané | |
| případně ořechy | Vlašské ořechy | |
| Anglická slanina bez kůže na vyložení formy (podle velikosti) | Anglická slanina |