Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Sváteční paštička z jatýrek)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie7 476 kJ /
1 787 kcal
Bílkoviny125,78 g
– z toho živočišné bílkoviny124,60 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,18 g
Tuky117,17 g
– nasycené46,66 g
– nenasycené55,76 g
–– mononenasycené44,18 g
–– polynenasycené11,58 g
––– omega 30,23 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 3,18 g
Sodík 2,49 g
Sůl6,10 g
Sacharidy40,65 g
– cukry17,80 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 g 500 g kuřecích jater nebo kachních jater Játra kuřecí 500 g
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 polévkové lžíce oleje nebo sádla Olej řepkový
200 ml 200 ml 30% smetany Smetana kravská sladká 12% 200 ml
1 dcl 1 dcl (červeného)vermutu (zase podle chuti) Víno bílé sladké 100 ml
250 g 250 g másla (230 do paštiky 20 na zalití) Paštika vepřová 250 g
tymián Tymián sušený
sůl Sůl mořská
koření podle chuti Pepř černý
Brusinkový kompot nebo želé Brusinky zavařené
mandle Mandle neloupané
případně ořechy Vlašské ořechy
Anglická slanina bez kůže na vyložení formy (podle velikosti) Anglická slanina

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.