Nutriční hodnoty (Perníčky od Kátěnky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 752 kJ / 3 765 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,73 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 60,01 g |
| Tuky | 102,99 g |
| – nasycené | 25,51 g |
| – nenasycené | 65,45 g |
| –– mononenasycené | 42,43 g |
| –– polynenasycené | 23,03 g |
| ––– omega 3 | 1,61 g |
| Vláknina | 17,50 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 3,29 g |
| Sůl | 1,14 g |
| Sacharidy | 605,98 g |
| – cukry | 253,57 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 100 g 100 g Hery | Margarín | 100 g |
| 150 g 150 g cukru moučka | Cukr bílý | 150 g |
| 100 g 100 g medu | Med nepasterovaný | 100 g |
| 10 g 10 g sody (nebo kypřicího prášku do pečiva) | Jedlá soda | 10 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce hřebíčku (mletého) | Hřebíček | |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 7.5 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce badyánu (mletého) | Badyán | |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce anýzu (mletého) | Anýz semena | |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce nového koření (mletého) | Nové koření | 7.5 g |
| 1 1 vejce (na potření) | Vejce slepičí | 70 g |