Nutriční hodnoty (Svátková vepřová se zelím a cmundou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 853 kJ / 3 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 254,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 216,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,10 g |
| Tuky | 122,26 g |
| – nasycené | 31,01 g |
| – nenasycené | 57,87 g |
| –– mononenasycené | 44,50 g |
| –– polynenasycené | 13,37 g |
| ––– omega 3 | 0,86 g |
| Vláknina | 52,90 g |
| Cholesterol | 998 mg |
| Sodík | 8,81 g |
| Sůl | 21,42 g |
| Sacharidy | 213,90 g |
| – cukry | 50,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřové krkovičky | Vepřová krkovice | 1000 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 kg 1 kg kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 1000 g |
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku - podle chuti | Česnek čerstvý | 35 g |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| kmín | Kmín | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř (dávám i malinko provensálského koření, ale jen opatrně) | Pepř černý | |
| 4 4 polévkové lžíce sádla | Sádlo vepřové |