Nutriční hodnoty (Polévka devatero koření s červenou čočkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 274 kJ / 305 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,06 g |
| Tuky | 1,42 g |
| – nasycené | 0,28 g |
| – nenasycené | 0,98 g |
| –– mononenasycené | 0,34 g |
| –– polynenasycené | 0,64 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 16 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 48,80 g |
| – cukry | 13,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 170 g 170 g rajčat (asi 2 střední) | Rajče červené čerstvé | 170 g |
| ½ středně velké cibule | Cibule čerstvá | |
| 1 1 polévková lžíce oleje | Olej řepkový | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 5 5 hlaviček hřebíčku | Hřebíček | |
| ¼ l žičky žičky anýzu | Anýz semena | |
| ¼ l žičky žičky římského kmínu | Římský kmín mletý | |
| ¼ l žičky žičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| ¼ l žičky žičky mletého zázvoru | Zázvor sušený mletý | |
| 1 lžička 1 lžička mleté sladké papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| na špičku nože na špičku nože mletého chilli | Chilli paprička sušená | |
| 100 g 100 g dýně hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | 100 g |
| 60 g 60 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 60 g |
| 75 75 0ml horkého zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská |