Nutriční hodnoty (Bramborovo - zeleninový salát)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 193 kJ / 1 719 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,19 g |
| Tuky | 83,68 g |
| – nasycené | 9,89 g |
| – nenasycené | 65,84 g |
| –– mononenasycené | 22,53 g |
| –– polynenasycené | 43,30 g |
| ––– omega 3 | 1,60 g |
| Vláknina | 36,70 g |
| Cholesterol | 117 mg |
| Sodík | 1,55 g |
| Sůl | 4,13 g |
| Sacharidy | 194,54 g |
| – cukry | 21,74 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vařených brambor ve slupce (varný typ A) | Brambor zimní | 1000 g |
| 100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1/2 1/2 menší cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 3 3 sladkokyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce láku z okurek | Nálev z okurek | 22.5 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 30 g |
| pepř (dle chuti) | Pepř černý | |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| 6 lžic 6 lžic majonézy | Majonéza | 90 g |
| 1 lžíce 1 lžíce worcesteru (možno vynechat) | Worcestrová omáčka | 15 ml |
| cukr a ocet (dle potřeby) | Ocet lihový |