Nutriční hodnoty (Bramboráčky s uzenými matjesy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 433 kJ / 1 060 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,56 g |
| Tuky | 50,14 g |
| – nasycené | 7,64 g |
| – nenasycené | 40,48 g |
| –– mononenasycené | 27,74 g |
| –– polynenasycené | 12,74 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 14,54 g |
| Cholesterol | 308 mg |
| Sodík | 976 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 108,72 g |
| – cukry | 11,82 g |
| ––– laktóza | 5,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 80-100 g 80-100 g uzený matjes | Matjesy v oleji | 90 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 100 ml 100 ml podmáslí | Podmáslí | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| kmín | Kmín | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sůl (opatrně, matjesy jsou slané) | Matjesy v oleji | |
| sádlo na smažení | Sádlo vepřové | |
| pepř | Pepř černý |