Nutriční hodnoty (Bylinková polévka s ředkvičkami a sýrovými nočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 1 171 kJ / 280 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,93 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,69 g |
| Tuky | 15,06 g |
| – nasycené | 6,65 g |
| – nenasycené | 7,49 g |
| –– mononenasycené | 5,47 g |
| –– polynenasycené | 2,03 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 3,09 g |
| Cholesterol | 289 mg |
| Sodík | 627 mg |
| Sůl | 1,49 g |
| Sacharidy | 13,92 g |
| – cukry | 5,67 g |
| ––– laktóza | 3,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 l 1 l zeleninového vývaru (nebo bujón) | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 1 svazek 1 svazek ředkviček | Ředkvička čerstvá | 110 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 50 g 50 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| polohrubá mouka | Mouka pšeničná polohrubá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| jarní bylinky (libeček, kopřivy, medvědí česnek, petrželka, pažitka) | Petržel nať čerstvá |