Vepřové nudličky a játra se žampiony a paprikou

@.jarda11 Kuchař: @.jarda11

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Vepřové maso 19 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

500 g vepřové kýty
200 g vepřových jater
100 g sterilovaných žampionů
150 g sterilované papriky
50 g pórku
3 cibule
sůl
pepř
sójová omáčka
olej
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu a játra nakrájíme na nudličky, cibuli a pórek na jemné nudličky.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme játra, která opepříme, až se zatáhnou, vyndáme je z hrnce stranou. Přidáme vepřové nudličky, vrátíme zpět játra a zalijeme vodou. Osolíme, opepříme a dusíme 20 minut pod pokličkou.

  3. Poté přidáme žampiony, papriku a pórek, zamícháme dohromady.

  4. Nakonec ochutíme sójovou omáčkou a necháme pod pokličkou 25 minut provařit, (když bude potřeba, můžeme zahustit).

    Podáváme s rýží či hranolky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřové nudličky a játra se žampiony a paprikou

  • Jana Pá Jana Pá

    zizala: To znám , pokud něco řeknu, tak reakce je - neuč orla lítat ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Frantiska: No, a kdyby byla tvrdá po těch 45 minutách, tak vařit dál. Budete učit starého orla lítat, holoto! Tady máte pravý kuchařský talent. :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • @.jarda11 @.jarda11(autor receptu)

    Frantiska: ne

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    játra na nudličky 45 minut? ty nebudou krvave ani po tom opecení.

    Odpovědět

  • @.jarda11 @.jarda11(autor receptu)

    zizala: takže takle se to opravdu fakt neděle jak tady píšete
    Takle jak to je napsáno tak se to dělá takle sem to dělal mám odskousene

    Odpovědět

  • zizala zizala

    @.jarda11: Všechny kuchařské autority zacházejí s játry jako s minutkovým masem, ale zřejmě jsou to všichni úplní blbci, Jarda je asi začne učit, jakým množstvím mouky se zahušťují omáčky a jak se správně vaří. Svatá prostoto! :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • casino casino

    @.jarda11:
    No, recept mi trošku připomíná čínu MASO DVOU BAREV, a tam je tepelná úprava řádově v délce jednotek minut :-K
    Edit:
    https://www.labuznik.cz/recept/maso-dvou-barev/

    Odpovědět

  • @.jarda11 @.jarda11(autor receptu)

    casino: tak to děláte špatně
    takle se to fakt nedělá takle jak je to napsáno tak se to dělá :-!

    Odpovědět

  • casino casino

    @.jarda11: píše:
    mika59: když to budete dělat naopak jak tady píšete tak játra budou syrové
    nejdřív se musí udělat játra až poté maso

    zizala: píše:
    Hm, játra osolená a trápená 45 minut budou jako podešev. Já nevím, ale mám dojem, že tento autor si z nás dělá legraci a zkouší, co mu projde.

    zizala: má pravdu:-!

    Odpovědět

  • @.jarda11 @.jarda11(autor receptu)

    JanaDorazinova: ty játra se jen opepřej osolí se to uplně a na konec

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Kdysi Polhraich v nějakém svém pořadu říkal, že neví, kde se vzal nesmysl, že játra se nemají solit. Koukala jsem na něj, jak blázen. Vysloveně řekl, že to není pravda, že je to blábol. Já tedy játra nesolím, je to zažitý zvyk, že se to nemá a osolim vždy až po udušení. No, ale syn, vyučený kuchař mi říkal totéž, co Polhraich. Tak nevím. Jinak, Jardo, ten recept je úžasný :yes:

    Odpovědět

  • @.jarda11 @.jarda11(autor receptu)

    mika59: jo já vím ale jdu to doplnit

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    @.jarda11:No Jaroušku ale to nepíšete, dusíte to spolu ..

    Odpovědět

  • @.jarda11 @.jarda11(autor receptu)

    mika59: právě játra se musej opéct tak aby nebili vysušené dají se i vyndat opéct maso a zase ty játra dát zpět vysušená fakt nebudou

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    @.jarda11: Jardo tak to se musím od vás naučit..nic ve zlém, ale játra čím více dusíte, tím jsou susší..Možná neumím..omlouvám se.;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Zapomněl/a jsem heslo