Nutriční hodnoty (Gofio jablečná buchta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 473 kJ / 4 654 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 45,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,52 g |
| Tuky | 280,00 g |
| – nasycené | 25,19 g |
| – nenasycené | 238,40 g |
| –– mononenasycené | 166,67 g |
| –– polynenasycené | 71,73 g |
| ––– omega 3 | 20,84 g |
| Vláknina | 28,95 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 245 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 452,36 g |
| – cukry | 253,91 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku hladké mouky (použila jsem špaldovou) | Mouka pšeničná hladká | 125 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku kukuřičné mouky použila jsem silně praženou dětskou variantu) | Mouka kukuřičná hladká | 125 g |
| 1 hrnek 1 hrnek rostlinného oleje (použila jsem řepkový) | Olej řepkový | 250 ml |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku třtinového cukru | Cukr třtinový | 187.5 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 4 4 menší jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu (nemusí být) | Rum | 34 ml |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 1/2 1/2 kypřícího prášku (používám bezfosfátový) | Kypřící prášek |