Rebarborový kompot
Jestli hledáte způsob, jak zpracovat přebytky rebarbory, a koláčů už máte dost, připravte z ní tento jednoduchý kompot. Kompot si můžete dát jen tak nebo z něj připravit moučník i mimo sezónu.
Suroviny pro 3 kusy
3 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 3 347 kJ / 800 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 5 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 200,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Použila jsem sklenice o objemu 300 ml.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 8. 2023 12:24
Tak to vypadá moc zajímavě, určitě kompot vyzkouším.
Ohledně škodlivosti rebarbory...co rebarbora plodila, trhala se a spotřebovávala u nás doma již od prababičky, babičky, maminky a nyní i za mě a dále pokračuje dcera. Nikdy nikdo neměl v rodině dnu, ani potíže s ledvinami. Pokud má někdo zdravotní potíže, ať ji samozřejmě nekonzumuje, ale jinak mám pocit, že v dnešní době je to samý odborník, specialista a vědec se zaručeným "SPRÁVNÝM" názorem. Přijde mi, že se všeobecně přestal používat mozek a s absolutní samozřejmostí se přejímají ZARUČENÉ informace z netu . A přitom se na netu vypisuje kdejaký jouda, přesvědčený o své neomylnosti, který ve finále někde něco slyšel nebo četl a v pokroucené formě napíše úúúžasný článek, za který dostane zaplaceno.
Ohledně škodlivosti rebarbory...co rebarbora plodila, trhala se a spotřebovávala u nás doma již od prababičky, babičky, maminky a nyní i za mě a dále pokračuje dcera. Nikdy nikdo neměl v rodině dnu, ani potíže s ledvinami. Pokud má někdo zdravotní potíže, ať ji samozřejmě nekonzumuje, ale jinak mám pocit, že v dnešní době je to samý odborník, specialista a vědec se zaručeným "SPRÁVNÝM" názorem. Přijde mi, že se všeobecně přestal používat mozek a s absolutní samozřejmostí se přejímají ZARUČENÉ informace z netu . A přitom se na netu vypisuje kdejaký jouda, přesvědčený o své neomylnosti, který ve finále někde něco slyšel nebo četl a v pokroucené formě napíše úúúžasný článek, za který dostane zaplaceno.
21. 8. 2013 09:00
Kadlik: Ježkovy oči, díky, samozřejmě 200g!!
21. 8. 2013 05:38
Přečetl jsem jenom ze zajímavosti, protože rebarboru, ač miluji, nesmím ani kousek. Dna je svinstvo... Ale nesedí mi v tom cukrovém láku tech dvacet gramů cukru...
20. 8. 2013 14:06
20. 8. 2013 11:33
spagetka: Má to zahradnictví snad 30 let!! Chodí k němu haldy lidí a určitě to není žádný idiot, zná svou profesi, spagi. Jak píše maris, nikdo se s ní necpe plnou pusou, je to jen na příležitostné využití. Myslím, že když ji scedím, bude docela fajná na štrůdl, nebo koláč. A v Albertu ji lidé taky pořád kupují a stojí myslím kolem 30 kč. Myslím, že kdyby to bylo tak zlé, stáhli by ji z prodeje
20. 8. 2013 11:26
Já si myslím, že to s tou škodlivostí není tak hrozný, taky jsem o tom slyšela, ale to by jí člověk asi musel jíst na kila a jsem přesvědčená, že pár lžiček kompotu nebo pár kousků v koláči nikomu neuškodí. Kdybych ji teď někde viděla, klidně ji koupím a udělám koláč, protože ji máme rádi.
20. 8. 2013 11:16
Jana Remkova: Jani, jo, u nás v albiku ji maj taky, ale teď už ji rozhodně nekupuju. Jenže ten zahradník by měl aspoň obecně znát určité vlastnosti třeba té rebabory. No nic, asi to byl jen nějaký brigádník, co možná rozezná tak sedmikrásku od pampelišky
Počkej, ty píšeš, že od něj léta kupujete sazenice, že tam pracuje déle, takže by to měl být odborník. Promiň, ale tím hůř pro něj, neb základní znalosti by měl mít.
Počkej, ty píšeš, že od něj léta kupujete sazenice, že tam pracuje déle, takže by to měl být odborník. Promiň, ale tím hůř pro něj, neb základní znalosti by měl mít.
20. 8. 2013 11:13
spagetka: Nejsem si jistá, že odborník přímo na rebarboru!, ale vycházím z toho, že se u nás rebarbora prodává v Albertu a myslím, že trhaná v květnu není.
Coleta: Neznám jeho jméno, fakt ne, je z Petřvaldu, má velké zahradnictví, už léta u něj kupujeme sazenice rajčat, hlávkový salát a pod
Coleta: Neznám jeho jméno, fakt ne, je z Petřvaldu, má velké zahradnictví, už léta u něj kupujeme sazenice rajčat, hlávkový salát a pod
20. 8. 2013 10:50
No ono je odborník a "odborník".
20. 8. 2013 10:40
Jana Remkova: Jani, jsi si jistá, že to byl odborník, co tik tohle řekl? Promiň, ale napadá mě jiné označení, ne zrovna lichotivé pro něj . Jasně, když to nevíš, tak se zeptáš, ale holt jsi narazila na ....písk....
Hrozí vyšší pravděpodobnost vzniku dny a kamenů.
Hrozí vyšší pravděpodobnost vzniku dny a kamenů.
20. 8. 2013 09:40
Jani, no, já bych s ním nesouhlasila, ale je to jeho názor. Já vycházím i ze své zkušenosti,když jsem jí trhala na buchtu v květnu, tak jsem jí vůbec skoro nemusela doslazovat, když jsem jí trhala naposledy kolem sv. Jana, tak to byl šťovík, jak vyšitý.
Hele, můžeš mi napsat jméno toho zahradníka? Něketré v Orlové znám. (Tím nerozporuji jeho názor ani tvůj recept, jen by mě to zajímalo) Díky.
Na jaře to musím zkusit.
Hele, můžeš mi napsat jméno toho zahradníka? Něketré v Orlové znám. (Tím nerozporuji jeho názor ani tvůj recept, jen by mě to zajímalo) Díky.
Na jaře to musím zkusit.
20. 8. 2013 08:06
Coleta: Přesně to jsem říkala taky. Že teď se s ní pracovat nemá. Jenže na jaře byla slabá a teď je nádherná. Nicméně jsem byla odhodlaná ji prořezat a vyhodit. Pak jsme byli v zahradnictví, máme tam známého zahradníka, který je fakt odborník na slovo vzatý. Potřebovali jsme nějaký postřik a přišla řeč na tu rebarboru. Vykulil na nás oči a řekl, že větší hovadinu ještě neslyšel! Že právě teď je doba na sběr rebarbory. Tak nevím, no. Každopádně, každý rok jsme ji v tuhle dobu vyhodili.
20. 8. 2013 06:49
Rebarboru ano, ale jen do června, pak obsahuje veliké krystalky kyseliny šťavelovové.......
http://www.ireceptar.cz/zahrada/uzitkova-zahrada/l...:
Řapíky odlamujeme postupně až do svátku sv. Jana, později už příliš narůstá množství kyseliny šťavelové. Chuť už poté není tak jemná, dobrá. Kyselina šťavelová navíc odvádí z těla vápník a může napomáhat tvorbě ledvinových či močových kamenů.
http://pestovani-rostlin.cz/zelenina/rebarbora-pes...
http://www.ireceptar.cz/zahrada/uzitkova-zahrada/l...:
Řapíky odlamujeme postupně až do svátku sv. Jana, později už příliš narůstá množství kyseliny šťavelové. Chuť už poté není tak jemná, dobrá. Kyselina šťavelová navíc odvádí z těla vápník a může napomáhat tvorbě ledvinových či močových kamenů.
http://pestovani-rostlin.cz/zelenina/rebarbora-pes...
20. 8. 2013 06:47
Jani, nápad je to dobrý, ale já bych zavařovala na jaře, ne teď. To má hodně kyseliny šťavelové a vůbec by se rebarbora po sv. Janovi (konec črvna) jíst neměla.
19. 8. 2013 19:51
Andreo, já jsem to vyzkoušela. V podstatě můžeš i tohle použít do buchty a vychlazený bude skvělý Naše babina to miluje, ale zatím jsem ho dělala jen na rychlou spotřebu. Mám ho i tady..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 5 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 8 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 10 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 19 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 19 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 3 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 3 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 6 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 6 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 6 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 6 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 6 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 7 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Medvědí česnek právě roste. Mladé listy skvěle dochutí polévky a slané koláče. Víme, jak ho nezaměnit s jedovatou konvalinkou
Sedlácké brambory: Šťavnatost a vůni dodá bůček, chuť speciálně upravené zelí. Na snadné jídlo stačí jen pár ingrediencí
Nejlepší recepty na zeleninové polévky: Cibulová zelenina je příjemně dochutí, důležitý je hlavně česnek
Další recepty
Tématické fráze: rebarbora kompot kompot z rebarbory rebarbora škodlivost kompot s rebarbory rebarbora recepty-kompot kompot rebarbora recept na kompot z rebarbory reberborový kompot rebarbora recepty babina.cz rebarbora recept kompot rebarbora-kompot lebarborový kompot rebarborovy kompot-recept sběr rebarbory rebarbora recepty kompot reveńový kompot rebarbarovy kompot recepty rebarbora kompot rychly rebarborovy kompot
Suroviny: rebarbora, voda, cukr, koření hřebíček, skořice celá, kůra citronová
Rebarborový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8gEl
16 názorů