Rebarborový kompot

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 30 min 3-4 sklenic 0,3 dcl Zavařeniny 15 názorů

Suroviny

10 řapíků rebarbory
1 l vody
200 g cukru
5 ks hřebíčků
1 celá skořice
citronová kůra
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s cukrem, hřebíčkem, skořicí a kousky citronové kůry převaříme.

  2. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do čistých sklenic a zelijeme teplým cukrovým lákem.

  3. Sterilizujeme cca 20 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 128 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rebarborový kompot

  • Kadlik: Ježkovy oči, díky, samozřejmě 200g!!:-O

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    Přečetl jsem jenom ze zajímavosti, protože rebarboru, ač miluji, nesmím ani kousek. Dna je svinstvo... Ale nesedí mi v tom cukrovém láku tech dvacet gramů cukru...:-))

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

  • spagetka: Má to zahradnictví snad 30 let!! Chodí k němu haldy lidí a určitě to není žádný idiot, zná svou profesi, spagi;-). Jak píše maris, nikdo se s ní necpe plnou pusou;-), je to jen na příležitostné využití. Myslím, že když ji scedím, bude docela fajná na štrůdl, nebo koláč.;-) A v Albertu ji lidé taky pořád kupují a stojí myslím kolem 30 kč. Myslím, že kdyby to bylo tak zlé, stáhli by ji z prodeje;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    Já si myslím, že to s tou škodlivostí není tak hrozný, taky jsem o tom slyšela, ale to by jí člověk asi musel jíst na kila a jsem přesvědčená, že pár lžiček kompotu nebo pár kousků v koláči nikomu neuškodí. Kdybych ji teď někde viděla, klidně ji koupím a udělám koláč, protože ji máme rádi.;-):-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana Remkova: Jani, jo, u nás v albiku ji maj taky, ale teď už ji rozhodně nekupuju. Jenže ten zahradník by měl aspoň obecně znát určité vlastnosti třeba té rebabory. No nic, asi to byl jen nějaký brigádník, co možná rozezná tak sedmikrásku od pampelišky ;-);-):-D:-D
    Počkej, ty píšeš, že od něj léta kupujete sazenice, že tam pracuje déle:-O:-O:-O, takže by to měl být odborník. Promiň, ale tím hůř pro něj, neb základní znalosti by měl mít.

    Odpovědět

  • spagetka: Nejsem si jistá, že odborník přímo na rebarboru!:-D, ale vycházím z toho, že se u nás rebarbora prodává v Albertu a myslím, že trhaná v květnu není.

    Coleta: Neznám jeho jméno, fakt ne, je z Petřvaldu, má velké zahradnictví, už léta u něj kupujeme sazenice rajčat, hlávkový salát a pod;-)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    No ono je odborník a "odborník".

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jana Remkova: Jani, jsi si jistá, že to byl odborník, co tik tohle řekl? Promiň, ale napadá mě jiné označení, ne zrovna lichotivé pro něj ;-);-). Jasně, když to nevíš, tak se zeptáš, ale holt jsi narazila na ....písk....
    Hrozí vyšší pravděpodobnost vzniku dny a kamenů.

    Odpovědět

  • Coleta Coleta(neregistrovaná)

    Jani, no, já bych s ním nesouhlasila, ale je to jeho názor. Já vycházím i ze své zkušenosti,když jsem jí trhala na buchtu v květnu, tak jsem jí vůbec skoro nemusela doslazovat, když jsem jí trhala naposledy kolem sv. Jana, tak to byl šťovík, jak vyšitý.

    Hele, můžeš mi napsat jméno toho zahradníka? Něketré v Orlové znám. (Tím nerozporuji jeho názor ani tvůj recept, jen by mě to zajímalo) Díky.

    Na jaře to musím zkusit.

    Odpovědět

  • Coleta: Přesně to jsem říkala taky. Že teď se s ní pracovat nemá. Jenže na jaře byla slabá a teď je nádherná. Nicméně jsem byla odhodlaná ji prořezat a vyhodit. Pak jsme byli v zahradnictví, máme tam známého zahradníka, který je fakt odborník na slovo vzatý. Potřebovali jsme nějaký postřik a přišla řeč na tu rebarboru. Vykulil na nás oči a řekl, že větší hovadinu ještě neslyšel!:-O Že právě teď je doba na sběr rebarbory. Tak nevím, no. Každopádně, každý rok jsme ji v tuhle dobu vyhodili.

    Odpovědět

  • Lidka Lidka(neregistrovaná)

    Rebarboru ano, ale jen do června, pak obsahuje veliké krystalky kyseliny šťavelovové.......
    http://www.ireceptar.cz/zahrada/uzitkova-zahrada/l...:
    Řapíky odlamujeme postupně až do svátku sv. Jana, později už příliš narůstá množství kyseliny šťavelové. Chuť už poté není tak jemná, dobrá. Kyselina šťavelová navíc odvádí z těla vápník a může napomáhat tvorbě ledvinových či močových kamenů.
    http://pestovani-rostlin.cz/zelenina/rebarbora-pes...

    Odpovědět

  • Coleta Coleta(neregistrovaná)

    Jani, nápad je to dobrý, ale já bych zavařovala na jaře, ne teď. To má hodně kyseliny šťavelové a vůbec by se rebarbora po sv. Janovi (konec črvna) jíst neměla.

    Odpovědět

  • Andreo, já jsem to vyzkoušela. V podstatě můžeš i tohle použít do buchty a vychlazený bude skvělý:-) Naše babina to miluje, ale zatím jsem ho dělala jen na rychlou spotřebu. Mám ho i tady..

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Tak koukám, že rady pomohly;-) Ještě jsem to nikdy nejedla:-8

    Odpovědět

Tématické fráze: rebarbora kompot kompot z rebarbory rebarbora škodlivost kompot s rebarbory rebarbora recepty-kompot kompot rebarbora recept na kompot z rebarbory reberborový kompot babina.cz rebarbora recepty rebarbora recept kompot rebarbora-kompot rebarborovy kompot-recept sběr rebarbory rebarbora recepty kompot reveńový kompot rychly rebarborovy kompot rebarbový kompot lebarborový kompot rabarborový kompot

Zapomněl/a jsem heslo