Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový kompot

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min

30 min (30 min příprava)

19. 8. 2013 20:41

Suroviny

Porce: 3-4 sklenic 0,3 dcl

Nutriční hodnoty

Energie3 347 kJ / 800 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy200,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

JanaDorazinova

21. 8. 2013 10:00

Kadlik: Ježkovy oči, díky, samozřejmě 200g!!:-O

Kadlik

21. 8. 2013 06:38

Přečetl jsem jenom ze zajímavosti, protože rebarboru, ač miluji, nesmím ani kousek. Dna je svinstvo... Ale nesedí mi v tom cukrovém láku tech dvacet gramů cukru...:-))

jarka skrobakova

20. 8. 2013 15:06

:yes::yes::-K:-p

JanaDorazinova

20. 8. 2013 12:33

spagetka: Má to zahradnictví snad 30 let!! Chodí k němu haldy lidí a určitě to není žádný idiot, zná svou profesi, spagi;-). Jak píše maris, nikdo se s ní necpe plnou pusou;-), je to jen na příležitostné využití. Myslím, že když ji scedím, bude docela fajná na štrůdl, nebo koláč.;-) A v Albertu ji lidé taky pořád kupují a stojí myslím kolem 30 kč. Myslím, že kdyby to bylo tak zlé, stáhli by ji z prodeje;-)

maris

20. 8. 2013 12:26

Já si myslím, že to s tou škodlivostí není tak hrozný, taky jsem o tom slyšela, ale to by jí člověk asi musel jíst na kila a jsem přesvědčená, že pár lžiček kompotu nebo pár kousků v koláči nikomu neuškodí. Kdybych ji teď někde viděla, klidně ji koupím a udělám koláč, protože ji máme rádi.;-):-)

spagetka

20. 8. 2013 12:16

Jana Remkova: Jani, jo, u nás v albiku ji maj taky, ale teď už ji rozhodně nekupuju. Jenže ten zahradník by měl aspoň obecně znát určité vlastnosti třeba té rebabory. No nic, asi to byl jen nějaký brigádník, co možná rozezná tak sedmikrásku od pampelišky ;-);-):-D:-D
Počkej, ty píšeš, že od něj léta kupujete sazenice, že tam pracuje déle:-O:-O:-O, takže by to měl být odborník. Promiň, ale tím hůř pro něj, neb základní znalosti by měl mít.

JanaDorazinova

20. 8. 2013 12:13

spagetka: Nejsem si jistá, že odborník přímo na rebarboru!:-D, ale vycházím z toho, že se u nás rebarbora prodává v Albertu a myslím, že trhaná v květnu není.

Coleta: Neznám jeho jméno, fakt ne, je z Petřvaldu, má velké zahradnictví, už léta u něj kupujeme sazenice rajčat, hlávkový salát a pod;-)

Ivana Ch

20. 8. 2013 11:50

No ono je odborník a "odborník".

spagetka

20. 8. 2013 11:40

Jana Remkova: Jani, jsi si jistá, že to byl odborník, co tik tohle řekl? Promiň, ale napadá mě jiné označení, ne zrovna lichotivé pro něj ;-);-). Jasně, když to nevíš, tak se zeptáš, ale holt jsi narazila na ....písk....
Hrozí vyšší pravděpodobnost vzniku dny a kamenů.

Coleta

20. 8. 2013 10:40

Jani, no, já bych s ním nesouhlasila, ale je to jeho názor. Já vycházím i ze své zkušenosti,když jsem jí trhala na buchtu v květnu, tak jsem jí vůbec skoro nemusela doslazovat, když jsem jí trhala naposledy kolem sv. Jana, tak to byl šťovík, jak vyšitý.

Hele, můžeš mi napsat jméno toho zahradníka? Něketré v Orlové znám. (Tím nerozporuji jeho názor ani tvůj recept, jen by mě to zajímalo) Díky.

Na jaře to musím zkusit.

JanaDorazinova

20. 8. 2013 09:06

Coleta: Přesně to jsem říkala taky. Že teď se s ní pracovat nemá. Jenže na jaře byla slabá a teď je nádherná. Nicméně jsem byla odhodlaná ji prořezat a vyhodit. Pak jsme byli v zahradnictví, máme tam známého zahradníka, který je fakt odborník na slovo vzatý. Potřebovali jsme nějaký postřik a přišla řeč na tu rebarboru. Vykulil na nás oči a řekl, že větší hovadinu ještě neslyšel!:-O Že právě teď je doba na sběr rebarbory. Tak nevím, no. Každopádně, každý rok jsme ji v tuhle dobu vyhodili.

Lidka

20. 8. 2013 07:49

Rebarboru ano, ale jen do června, pak obsahuje veliké krystalky kyseliny šťavelovové.......
http://www.ireceptar.cz/zahrada/uzitkova-zahrada/l...:
Řapíky odlamujeme postupně až do svátku sv. Jana, později už příliš narůstá množství kyseliny šťavelové. Chuť už poté není tak jemná, dobrá. Kyselina šťavelová navíc odvádí z těla vápník a může napomáhat tvorbě ledvinových či močových kamenů.
http://pestovani-rostlin.cz/zelenina/rebarbora-pes...

Coleta

20. 8. 2013 07:47

Jani, nápad je to dobrý, ale já bych zavařovala na jaře, ne teď. To má hodně kyseliny šťavelové a vůbec by se rebarbora po sv. Janovi (konec črvna) jíst neměla.

JanaDorazinova

19. 8. 2013 20:51

Andreo, já jsem to vyzkoušela. V podstatě můžeš i tohle použít do buchty a vychlazený bude skvělý:-) Naše babina to miluje, ale zatím jsem ho dělala jen na rychlou spotřebu. Mám ho i tady..

1974andrea

19. 8. 2013 20:46

Tak koukám, že rady pomohly;-) Ještě jsem to nikdy nejedla:-8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rebarbora kompot kompot z rebarbory rebarbora škodlivost kompot s rebarbory rebarbora recepty-kompot kompot rebarbora recept na kompot z rebarbory reberborový kompot rebarbora recepty babina.cz rebarbora recept kompot rebarbora-kompot lebarborový kompot rebarborovy kompot-recept sběr rebarbory rebarbora recepty kompot reveńový kompot rebarbarovy kompot recepty rebarbora kompot rychly rebarborovy kompot

Suroviny: rebarbora, voda, cukr, koření hřebíček, skořice celá, kůra citronová

TopRecepty.cz

Rebarborový kompot

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8gEl