Nutriční hodnoty (Kroupové "rizoto")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 726 kJ / 2 564 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 149,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 102,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,01 g |
| Tuky | 44,68 g |
| – nasycené | 17,12 g |
| – nenasycené | 23,57 g |
| –– mononenasycené | 12,47 g |
| –– polynenasycené | 11,10 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 47,09 g |
| Cholesterol | 306 mg |
| Sodík | 6,85 g |
| Sůl | 16,60 g |
| Sacharidy | 336,95 g |
| – cukry | 26,22 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku krup | Kroupy ječné | 375 g |
| 8 8 hnědých žampionů | Žampion čerstvý | |
| 1 hrnek 1 hrnek hrášku | Hrášek zelený | 250 g |
| 2 dl 2 dl bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 300 g 300 g uzeného masa (zhruba) | Vepřová plec uzená | 300 g |
| 4 4 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 hrnek 1 hrnek pokrájené směsi kořenové zeleniny (mrkev, celer a petržel) | Mrkev čerstvá | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| 2 lžičky 2 lžičky domácí podravky | Kořenící směs sypká | 10 g |
| 4 lžíce 4 lžíce smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 1 lžička 1 lžička feferonkové pasty | Pasta papriková | |
| 100 g 100 g sušené šunky (nebo slaniny) | Pršut | 100 g |