Nutriční hodnoty (Pikantní vaječná pomazánka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 859 kJ / 444 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,30 g |
| Tuky | 31,84 g |
| – nasycené | 7,38 g |
| – nenasycené | 15,40 g |
| –– mononenasycené | 12,20 g |
| –– polynenasycené | 3,20 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 0,20 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 458 mg |
| Sůl | 0,99 g |
| Sacharidy | 4,30 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce (uvařená natvrdo) | Vejce slepičí | 280 g |
| máslo (nebo jiný roztíratelný tuk, dle potřeby) | Máslo kravské | |
| 1 lžička 1 lžička hořčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička balsamico krému (nebo dobrý vinný ocet) | Ocet balsamikový červený | |
| citronový mletý pepř (dle chuti) | Pepř černý mletý | |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská | |
| kopr (dle chuti) | Kopr nať čerstvý | |
| pažitka (dle chuti) | Pažitka čerstvá |