Nutriční hodnoty (Šopský salát - šopák)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 273 kJ / 543 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 54,50 g |
| – nasycené | 13,02 g |
| – nenasycené | 39,15 g |
| –– mononenasycené | 28,66 g |
| –– polynenasycené | 10,49 g |
| ––– omega 3 | 3,28 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 1,20 g |
| – cukry | 1,20 g |
| ––– laktóza | 1,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| rajčata | Rajče červené čerstvé | |
| červená paprika čerstvá | Paprika červená čerstvá | |
| okurka | Okurka salátová čerstvá | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| 80 g 80 g balkánského sýru | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 80 g |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce oleje | Olej řepkový | 38.5 ml |
| sůl | Sůl mořská |