Nutriční hodnoty (Vejce v kabátku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 7 624 kJ / 1 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 164,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 153,82 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,75 g |
Tuky | 88,44 g |
– nasycené | 24,48 g |
– nenasycené | 46,15 g |
–– mononenasycené | 36,23 g |
–– polynenasycené | 9,92 g |
––– omega 3 | 0,67 g |
Vláknina | 21,20 g |
Cholesterol | 1,98 g |
Sodík | 2,75 g |
Sůl | 6,71 g |
Sacharidy | 83,49 g |
– cukry | 9,58 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1/2 kg 1/2 kg mletého hovězího masa | Hovězí ořez | 500 g |
1 PL 1 PL plnotučné hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
1 PL 1 PL majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
1 PL 1 PL sušeného česneku | Česnek sušený | 15 g |
1 PL 1 PL sušené cibule (těsto se lépe upravuje bez drobných kousků) | Cibule sušená | 15 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
3 3 vejce (vařená) | Vejce slepičí | 210 g |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
špetka špetka mletého pepře | Pepř černý mletý | |
strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
petrželka (na pečení + na konečnou ozdobu) | Petržel nať čerstvá | |
1 PL 1 PL olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
1 hrnek 1 hrnek vývaru | Vývar hovězí | 250 ml |
6 6 brambor (oloupaných a nakrájených na větší kostky) | Brambor zimní | 300 g |
1 KL 1 KL kmínu | Kmín | 5 g |
1/2 KL 1/2 KL soli | Sůl mořská | 4 g |
1 PL 1 PL másla | Máslo kravské | 10 g |
hořčice | Hořčice plnotučná | |
cibule (nakrájená na kolečka) | Cibule čerstvá | |
majolka | Majonéza | |
kyselá okurka nebo jiná zelenina | Okurka polní zavařená |