Nutriční hodnoty (Filmová zelňačka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 10
| Energie | 10 924 kJ / 2 611 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,94 g |
| Tuky | 211,34 g |
| – nasycené | 115,45 g |
| – nenasycené | 93,02 g |
| –– mononenasycené | 80,52 g |
| –– polynenasycené | 12,49 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 47,55 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 3,05 g |
| Sůl | 7,38 g |
| Sacharidy | 86,82 g |
| – cukry | 30,12 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 3 3 cibule | Cibule čerstvá | 210 g |
| 3 ks 3 ks petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 3 lžíce 3 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky tymiánu | Tymián sušený | 2.5 g |
| 150 g 150 g anglické slaniny | Anglická slanina | 150 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 3 ks 3 ks mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| 3 dl 3 dl bílého vína | Víno bílé suché | 300 ml |
| 1 ks 1 ks bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 4 ks 4 ks celého pepře | Pepř černý | |
| 1 1 celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2 ks 2 ks bobkového listu | Bobkový list sušený | |
| hrst hrst petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |