Nutriční hodnoty (Pomalená varianta guláše)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 328 kJ / 795 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 18,95 g |
| Tuky | 14,21 g |
| – nasycené | 6,29 g |
| – nenasycené | 7,15 g |
| –– mononenasycené | 2,60 g |
| –– polynenasycené | 4,55 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 60,40 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 673 mg |
| Sůl | 1,40 g |
| Sacharidy | 124,63 g |
| – cukry | 79,24 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kg hovězího masa (já měla půl na půl hrudí a kližku) | Hovězí kýta | |
| 800 g 800 g cibule | Cibule čerstvá | 800 g |
| 4 4 zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 6 6 cherry rajčat (nebo 3 normální) | Rajčata cherry | 180 g |
| 1 PL 1 PL gulášové papriky | Paprika sladká | 15 g |
| 1 KL 1 KL pálivé papriky | Paprika pálivá | 6 g |
| cca 4 PL cca 4 PL domácího kečupu | Kečup sladký | 60 ml |
| čerstvý pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| v závěru majoránku | Majoránka sušená | |
| trocha trocha sádla | Sádlo vepřové | |
| 1 litr 1 litr vývaru (může být bujon) | Vývar masový | 1000 ml |