"Sachr" dort

cathleen Kuchařka:

Dorty 66 názorů

532
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Suroviny

100 g hořké čokolády (dala jsem 90%)
50 g mléčné čokolády
240 g polohrubé mouky
300 g cukru písek
6 vajec
100 g másla
Na promazání meruňková marmeláda
na povrch čokoládová poleva
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozpustíme nalámané čokolády.

  2. Z bílků ušleháme sníh, změklé máslo utřeme s cukrem do pěny.

  3. Do másla s cukrem pak vmícháváme postupně žloutky a po částech čokoládu a mouku. Ke konci do hmoty opatrně vmícháme i sníh.

  4. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané rozpínací dortové formy a upečeme v předehřáté troubě (180°C/asi 40-45min - upečení kontrolujeme vpíchnutím špejle).

  5. Vychladlý korpus dvakrát prořízneme a promažeme jemnou meruňkovou marmeládou.

  6. Povrch i boky potřeme čokoládovou polevou a než zatuhne, můžeme posypat čokoládovým zdobením.

Poznámka

http://www.pekarnomanie.cz/

Je to taková variace na Sacher (z vytrženého ústřižku z nějakého časopisu), jehož pravý recept jen tak někdo nezná, je tajný. Recept mám z ústřižku z nějakého časopisu (prý recept od Dády Patrasové), kde byl i rozpis na polevu (já dala koupenou):

300 g polomléčné čokolády + 250 ml smetany ke šlehání.

Komu se zdá, že by mohl být dort příliš sladký, sníží dávku cukru o 50 g - ale jak píšu v komentáři, nám chutnal a moc....

Ze zdejších čokoreceptů je tomuhle asi nejvíc podobný zizalin:

http://www.toprecepty.cz/recept/20482-sacher-sachr...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Sachr" dort

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    PECINKA: Tuhle dávám já! Nepraská ,nekřupe ,dá se mrazit a potom jenom ohřeješ trošku v mikrovlnce a použiješ. Je velmi vydatná ,z jedné dávky uděláš tři a nebo 4 dortíky.:-D
    Čokoládu nalámu - nestrouhám ji a pomalu na sporáku na nejmenším hořáku za stáleho mícháni rozpouštím v té smetaně .
    http://www.toprecepty.cz/recept/20161-hebka-husta-cokoladova-poleva/

    Odpovědět

  • PECINKA PECINKA(neregistrovaný)

    JA JSEM SLEDOVALA KLUCI V AKCI A TAM BYLA UPLNE JINA POLEVA KTERA NEPRASKA A A NI NAKRUPE CHCI VYZKOUSET POKUD NAJDU NA TUHLE POLEVU RECEPTIK A VYZKOUSIM I TENTO DORTIK PISNU JAK DOPADL.:-?:-!:-O;-):-p

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Dostala jsem čokoládu v akci ,tak jsem hýřila a samozřejmě zase vyhrál tvuj Sacher dort. Dej ty uvozovky pryč,pokaždé ten recept hledám jako jehlu v kupě sena! Ten vyhledávač je móc "citlivý" na uvozovky ! :-p
    Včera jsem pekla a dodnešku jsem vydržela ať trošku ustojí :-p:-!

    Odpovědět

  • senky senky

    Syneček si poručil minulý týden Sacher k narozkám, vybrala jsem Tvůj, dostal ho a taky si ho skoro celý spořádal:-D:-D moc chutnal :yes::yes: přidávám bod a foto;-)

    Odpovědět

  • planeta planeta

    pěkné foto:yes::yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Kiki:Je,ale kdo to má furt péct !

    Odpovědět

  • Kiki Kiki(neregistrovaný)

    sachr je nejlepšíí...!! ;-):-*:-D:-)):yes::-!:-!

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Veronika.Hrozna: :-Dto mám opravdu radost! U nás, v naší rodině, taky chutná:yes:

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Znovu s úspěchem upečen a sežrán ! O tomhle dortu se teda opravdu nedá říct ,kolik vydrží v lednici ! Slétnou se na to, jak moly na krupici! :-D

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Ano je toho víc,ale nejčastěji je to tím ,že se neušlehá dobře ten základ máslo cukr a potom neopatrné a rychlé zašlehávání sněhu. To je potřeba dělat ručně vařečkou a ne zašlehat mixérem. Tento dort je na to citlivý,ten sníh to potom dostatečně nenakypří, rozbije se ! Mouku přidávám po lžících a mezi tím sníh, a opatrně a pomalu jen převracím vařečkou!

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    terez:Napadá mě, jestli jste "neumlátila" sníh a nebo nepekla moc prudce.Trouba musí být vyhřátá, žloutky s cukrem poctivě ušlehané, je toho víc, co se dá pokazit. :-/

    Odpovědět

  • DlabemeZdrave DlabemeZdrave

    terez: moznosti je hned nekolik - spatne (malo) vyslehany snih, otevreni trouby behem prvnich minut peceni, spatne (neopatrne, rychle, prudce) vmichany snih do testa, malo vyslehane zloutky

    Odpovědět

  • terez terez(neregistrovaný)

    Ahoj, muzu se zeptat? dnes jsem dělala sachr dort dle nějakého receptu, kde se dává 8 vajíček, hladká mouka, cukt, atd... ale nevyběhl mi, je strašně nizoučký.Nevíte prosím, čím to může být? děkuju

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    xsarysek:Já mám 22 cm formu,pekla jsem ho už x krát ,on moc neroste je takový hutnější /to tou čokoládou / a nikdy nebyla forma plná dortu po upečení ! Maximálně do 2/3 .:-D Takže i když máš menší formu nevadí !:-D
    Jo a málem bych zapoměla i když to v receptu není tak vždycky vmíchávám mouku po lžících střídavě se sněhem ,lehčeji se to smíchá !Teda aspoň mně !:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    xsarysek: jak velká je zmiňovaná "malá forma"? Mám tu klasickou, rozepínací, 22 nebo 24 cm v průměru - do ní je dort akorát.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo