Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Sachr" dort

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 3. 2012 10:35

Suroviny

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Iva Trhoňová

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 322 kJ / 4 140 kcal
Bílkoviny84,78 g
Tuky166,76 g
Vláknina14,70 g
Cholesterol 1,81 g
Sodík 653 mg
Sůl1,36 g
Sacharidy567,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://www.pekarnomanie.cz/

Je to taková variace na Sacher (z vytrženého ústřižku z nějakého časopisu), jehož pravý recept jen tak někdo nezná, je tajný. Recept mám z ústřižku z nějakého časopisu (prý recept od Dády Patrasové), kde byl i rozpis na polevu (já dala koupenou):

300 g polomléčné čokolády + 250 ml smetany ke šlehání.

Komu se zdá, že by mohl být dort příliš sladký, sníží dávku cukru o 50 g - ale jak píšu v komentáři, nám chutnal a moc....

Ze zdejších čokoreceptů je tomuhle asi nejvíc podobný zizalin:

http://www.toprecepty.cz/recept/20482-sacher-sachr...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 11. 2013 18:31

PECINKA: Tuhle dávám já! Nepraská ,nekřupe ,dá se mrazit a potom jenom ohřeješ trošku v mikrovlnce a použiješ. Je velmi vydatná ,z jedné dávky uděláš tři a nebo 4 dortíky.:-D
Čokoládu nalámu - nestrouhám ji a pomalu na sporáku na nejmenším hořáku za stáleho mícháni rozpouštím v té smetaně .
www.toprecepty.cz/recept/20161-hebka-husta-cokoladova-poleva/

PECINKA

25. 11. 2013 17:26

JA JSEM SLEDOVALA KLUCI V AKCI A TAM BYLA UPLNE JINA POLEVA KTERA NEPRASKA A A NI NAKRUPE CHCI VYZKOUSET POKUD NAJDU NA TUHLE POLEVU RECEPTIK A VYZKOUSIM I TENTO DORTIK PISNU JAK DOPADL.:-?:-!:-O;-):-p

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 10. 2013 15:36

Dostala jsem čokoládu v akci ,tak jsem hýřila a samozřejmě zase vyhrál tvuj Sacher dort. Dej ty uvozovky pryč,pokaždé ten recept hledám jako jehlu v kupě sena! Ten vyhledávač je móc "citlivý" na uvozovky ! :-p
Včera jsem pekla a dodnešku jsem vydržela ať trošku ustojí :-p:-!

senky senky

14. 8. 2013 17:51

Syneček si poručil minulý týden Sacher k narozkám, vybrala jsem Tvůj, dostal ho a taky si ho skoro celý spořádal:-D:-D moc chutnal :yes::yes: přidávám bod a foto;-)

planeta

31. 3. 2013 08:27

pěkné foto:yes::yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 3. 2013 14:42

Kiki:Je,ale kdo to má furt péct !

Kiki

23. 3. 2013 11:24

sachr je nejlepšíí...!! ;-):-*:-D:-)):yes::-!:-!

cathleen cathleen

14. 2. 2013 12:38

Veronika.Hrozna: :-Dto mám opravdu radost! U nás, v naší rodině, taky chutná:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

14. 2. 2013 12:28

Znovu s úspěchem upečen a sežrán ! O tomhle dortu se teda opravdu nedá říct ,kolik vydrží v lednici ! Slétnou se na to, jak moly na krupici! :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 2. 2013 09:26

Ano je toho víc,ale nejčastěji je to tím ,že se neušlehá dobře ten základ máslo cukr a potom neopatrné a rychlé zašlehávání sněhu. To je potřeba dělat ručně vařečkou a ne zašlehat mixérem. Tento dort je na to citlivý,ten sníh to potom dostatečně nenakypří, rozbije se ! Mouku přidávám po lžících a mezi tím sníh, a opatrně a pomalu jen převracím vařečkou!

Alexiss Alexiss

7. 2. 2013 21:22

terez:Napadá mě, jestli jste "neumlátila" sníh a nebo nepekla moc prudce.Trouba musí být vyhřátá, žloutky s cukrem poctivě ušlehané, je toho víc, co se dá pokazit. :-/

DlabemeZdrave DlabemeZdrave

7. 2. 2013 21:20

terez: moznosti je hned nekolik - spatne (malo) vyslehany snih, otevreni trouby behem prvnich minut peceni, spatne (neopatrne, rychle, prudce) vmichany snih do testa, malo vyslehane zloutky

terez

7. 2. 2013 21:15

Ahoj, muzu se zeptat? dnes jsem dělala sachr dort dle nějakého receptu, kde se dává 8 vajíček, hladká mouka, cukt, atd... ale nevyběhl mi, je strašně nizoučký.Nevíte prosím, čím to může být? děkuju

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

6. 2. 2013 19:35

xsarysek:Já mám 22 cm formu,pekla jsem ho už x krát ,on moc neroste je takový hutnější /to tou čokoládou / a nikdy nebyla forma plná dortu po upečení ! Maximálně do 2/3 .:-D Takže i když máš menší formu nevadí !:-D
Jo a málem bych zapoměla i když to v receptu není tak vždycky vmíchávám mouku po lžících střídavě se sněhem ,lehčeji se to smíchá !Teda aspoň mně !:-p:-p:-p

cathleen cathleen

6. 2. 2013 12:53

xsarysek: jak velká je zmiňovaná "malá forma"? Mám tu klasickou, rozepínací, 22 nebo 24 cm v průměru - do ní je dort akorát.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše edice

Zvýhodněné balíčky

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sachr dort sachr dort recept sachr recept sachr sachr dort kluci v akci recept na sachr dort dort sachr sacher dort kluci v akci sachrův dort kluci v akci pravý sachr dort recept recept na sachr sacheruv dort kluci v akci krém do sachr dort recept recept sachr rychle dorty sachr recept na pravy sachr dort dort sachr recept sachrův dort recept dort recept recept sachr dort

Suroviny: čokoláda hořká, čokoláda mléčná, mouka polohrubá, cukr písek, vejce, máslo, marmeláda meruňková, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

"Sachr" dort

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7O7y