Nutriční hodnoty (Salát z červené řepy, brambor a fazolí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 4 736 kJ / 1 132 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,55 g |
| Tuky | 14,95 g |
| – nasycené | 7,90 g |
| – nenasycené | 5,98 g |
| –– mononenasycené | 4,30 g |
| –– polynenasycené | 1,68 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 45,95 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 236 mg |
| Sůl | 0,50 g |
| Sacharidy | 169,00 g |
| – cukry | 32,30 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g vařené červené řepy | Červená řepa čerstvá | 250 g |
| 250 g 250 g vařených brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 200 g 200 g vařených fazolí | Fazole bílé | 200 g |
| 2 2 jarní cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 100 ml 100 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 2 2 polévkové lžíce majonézy | Majonéza | |
| 1 lžička 1 lžička horčice | Hořčice plnotučná | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 2 lžičky 2 lžičky ume octa nebo citronové šťávy | Ocet lihový | 10 ml |