Nutriční hodnoty (Vafle kynuté přes noc)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 20
| Energie | 1 955 kJ / 467 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 36,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,10 g |
| Tuky | 22,97 g |
| – nasycené | 8,82 g |
| – nenasycené | 9,38 g |
| –– mononenasycené | 7,71 g |
| –– polynenasycené | 1,67 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 2,10 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 413 mg |
| Sůl | 0,92 g |
| Sacharidy | 27,65 g |
| – cukry | 25,20 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 7 g 7 g (1 sáček) sušeného droždí | Droždí sušené | 7 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku vody teplé asi 40°C | Voda | 125 ml |
| 1 1 kávová lžička cukru | Cukr bílý | |
| 2 hrnky 2 hrnky mléka teplého asi 40°C | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 2 vejce (žloutky, bílky zvlášť) | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 2 polévkové lžíce přepuštěného másla | Ghí | |
| 1 1 polévková lžíce řepkového oleje | Olej řepkový | |
| 1 1 a 3/4 hrnku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 kávová lžička soli | Sůl mořská |