Nutriční hodnoty (Květák jako mozeček se slaninou a žampióny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 231 kJ / 2 445 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 33,39 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,98 g |
| Tuky | 243,35 g |
| – nasycené | 115,21 g |
| – nenasycené | 118,40 g |
| –– mononenasycené | 100,36 g |
| –– polynenasycené | 18,04 g |
| ––– omega 3 | 1,34 g |
| Vláknina | 14,20 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 3,52 g |
| Sůl | 8,63 g |
| Sacharidy | 16,50 g |
| – cukry | 6,60 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 větší hlávky květáku | Květák čerstvý | |
| 200 g 200 g slaniny | Špek | 200 g |
| 250 g 250 g žampiónů (1 balení) | Žampion čerstvý | 250 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 PL 1 PL oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| kmín | Kmín | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |