Nutriční hodnoty (Jehněčí kotletky s bylinkovým máslem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 8 595 kJ / 2 054 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,09 g |
| Tuky | 214,60 g |
| – nasycené | 71,58 g |
| – nenasycené | 136,77 g |
| –– mononenasycené | 104,18 g |
| –– polynenasycené | 32,59 g |
| ––– omega 3 | 9,76 g |
| Vláknina | 9,62 g |
| Cholesterol | 306 mg |
| Sodík | 198 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 23,67 g |
| – cukry | 9,35 g |
| ––– laktóza | 0,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 jehněčích kotletek | ||
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| šťáva z jednoho citronu | Citrón čerstvý | |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| pár kapek kapek worcesterské omáčky | Worcestrová omáčka | |
| 1 větvička 1 větvička tymiánu | Tymián sušený | |
| 1 větvička 1 větvička rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 120 g 120 g másla (podle potřeby) | Máslo kravské | 120 g |
| 1 lžíce 1 lžíce čerstvé petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| 1 lžička 1 lžička čerstvého oregána | Oregano čerstvé | |
| 1 lžička 1 lžička čerstvého estragonu | Estragon sušený | 5 g |
| 6-8 lístků 6-8 lístků šalvěje | Šalvěj čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 2 hrsti 2 hrsti listů červené řepy | Červená řepa listy čerstvé | |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| sečuánský pepř (dle chuti) | Pepř sečuánský mletý | |
| 4-6 4-6 menších brambor | Brambor zimní | 250 g |
| 1 1 trs cherry rajčátek | Rajčata cherry | 30 g |