Nutriční hodnoty (Špagety s pestem z ořechů, šalvěje a česneku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 5 387 kJ / 1 288 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,10 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 34,10 g |
Tuky | 83,39 g |
– nasycené | 6,82 g |
– nenasycené | 63,17 g |
–– mononenasycené | 6,55 g |
–– polynenasycené | 56,62 g |
––– omega 3 | 9,42 g |
Vláknina | 16,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,01 g |
Sacharidy | 93,63 g |
– cukry | 4,58 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
cca 100 g 100 g špaget na osobu v neuvařeném stavu (mám v oblibě celozrnnné) | Špagety pšeničné | 100 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku vyloupaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 125 g |
1/2 1/2 oloupaného stroužku dobrého a silného česneku (český je ten nej!) | Česnek čerstvý | 35 g |
zarovnaná lžička lžička sušené šalvěje nebo 2-3 lístečky čerstvé | Šalvěj sušená | |
sůl | Sůl mořská | |
kvalitní olivový olej | Olej olivový | |
Pokud máte rádi, přidejte i na jemno čerstvě nastrouhaný parmezán a jemně nastrouhanou citronovou kůru; obě suroviny nejsou podmínkou úspěchu, recept je bezkonkurenčně dobrý i bez nich. | Parmezán |