Nutriční hodnoty (Kynuté bramborovo-sýrové lívanečky s houbovým "kaviárem")
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 815 kJ / 1 151 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,53 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 59,43 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 13,10 g |
Tuky | 49,22 g |
– nasycené | 22,23 g |
– nenasycené | 23,67 g |
–– mononenasycené | 20,18 g |
–– polynenasycené | 3,49 g |
––– omega 3 | 0,19 g |
Vláknina | 20,26 g |
Cholesterol | 379 mg |
Sodík | 1,88 g |
Sůl | 4,71 g |
Sacharidy | 95,07 g |
– cukry | 39,23 g |
––– laktóza | 34,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
250 g 250 g brambor (uvařených ve slupce, oloupaných a najemno nastrouhaných) | Brambor zimní | 250 g |
150 g 150 g nahrubo nastrouhaného výraznějšího tvrdého sýra (nejlépe čedar, popř. uzený sýr) | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
polohrubá mouka (množství dle konzistence těsta) | Mouka pšeničná polohrubá | |
10 g 10 g čerstvého droždí (1/4 kostky) | Droždí pekařské lisované | 10 g |
sůl popř. čerstvé nebo sušené bylinky | Sůl mořská | |
olej na smažení | Olej řepkový | |
200 g 200 g čerstvých hub (použila jsem hlívu ústřičnou) | Hřib čerstvý | 200 g |
1 PL 1 PL olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
2 2 šalotky nebo 1 malá cibule, případně bílá část jarní cibulky | Šalotka čerstvá | |
1 lžička 1 lžička worchesteru | Worcestrová omáčka | 5 ml |
1 PL 1 PL octa balsamico | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
sůl | Sůl mořská | |
čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |