Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Kynuté bramborovo-sýrové lívanečky s houbovým "kaviárem")

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 815 kJ /
1 151 kcal
Bílkoviny72,53 g
– z toho živočišné bílkoviny59,43 g
– z toho rostlinné bílkoviny13,10 g
Tuky49,22 g
– nasycené22,23 g
– nenasycené23,67 g
–– mononenasycené20,18 g
–– polynenasycené3,49 g
––– omega 30,19 g
Vláknina20,26 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 1,88 g
Sůl4,71 g
Sacharidy95,07 g
– cukry39,23 g
––– laktóza34,25 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
500 ml 500 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 500 ml
1 1 vejce Vejce slepičí 70 g
250 g 250 g brambor (uvařených ve slupce, oloupaných a najemno nastrouhaných) Brambor zimní 250 g
150 g 150 g nahrubo nastrouhaného výraznějšího tvrdého sýra (nejlépe čedar, popř. uzený sýr) Sýr kravský tvrdý 30% 150 g
polohrubá mouka (množství dle konzistence těsta) Mouka pšeničná polohrubá
10 g 10 g čerstvého droždí (1/4 kostky) Droždí pekařské lisované 10 g
sůl popř. čerstvé nebo sušené bylinky Sůl mořská
olej na smažení Olej řepkový
200 g 200 g čerstvých hub (použila jsem hlívu ústřičnou) Hřib čerstvý 200 g
1 PL 1 PL olivového oleje Olej olivový 11 ml
2 2 šalotky nebo 1 malá cibule, případně bílá část jarní cibulky Šalotka čerstvá
1 lžička 1 lžička worchesteru Worcestrová omáčka 5 ml
1 PL 1 PL octa balsamico Ocet balsamikový bílý 20 ml
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.