Letní roláda

Fokuska Kuchařka:

Moučníky , Záviny, rolády 3 názory

43

Suroviny

Těsto:
3 vajíčka
asi 20 g kakaa
80 g hladké mouky
80 g cukru krystal
1 vanilkový cukr
Náplň:
200 g měkkého tvarohu
200 ml 33% smetany na šlehání
1 ztužovač šlehačky
40 g mouč.cukru
asi 200 g malin
Na ozdobu:
maliny a čokoládová poleva
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Do sněhu pak zlehka vmícháme žloutky a vanilkový cukr. Nakonec vmícháme mouku s kakaem.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 10 min. Ještě lehce teplý plát stočíme pomocí papíru do rolády, zabalíme do studené vlhké utěrky a necháme vychladnout. Pak opatrně rozbalíme, odstraníme papír a namažeme náplní.

  3. Smetanu vyšleháme se ztužovačem na pevnou šlehačku. Tvaroh promícháme s cukrem dohladka a pak do něj zlehka vmícháme šlehačku. Na korpus rozetřeme 2/3 náplně a poklademe malinami (čerstvými). Stočíme, necháme v lednici chvíli ztuhnout. Pak roládu potřeme zbytkem náplně a ozdobíme zbytkem malin + lehce nastříkáme čokoládovou polevu dle fantazie. Pokrájíme na porce.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Letní roláda

  • magdalenka magdalenka

    mne to funguje tak aj tak...:-D

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    :yes:Já dělám rolády také tímto způsobem a vždy se povedou :-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Skvělá, krásná roládka ;-). Já to dělám naopak. Vyšlehám žloutky a pak přidávám sníh. Naopak se mi to několikrát nevyplatilo:-D :yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo