Nutriční hodnoty (Pečená makrela se zeleninou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 069 kJ / 495 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,06 g |
| Tuky | 47,01 g |
| – nasycené | 17,49 g |
| – nenasycené | 28,17 g |
| –– mononenasycené | 21,72 g |
| –– polynenasycené | 6,44 g |
| ––– omega 3 | 1,89 g |
| Vláknina | 6,12 g |
| Cholesterol | 77 mg |
| Sodík | 15 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 13,74 g |
| – cukry | 10,44 g |
| ––– laktóza | 0,24 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 makrely - očištěné, naporcované, bez hlavy a ocasu | Makrela | |
| 2 2 rajčata nakrájená na kolečka | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 1 paprika nakrájená na kousky či proužky | Paprika bílá čerstvá | |
| 1 1 cibule nakrájená na půlkolečka | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 špetky 4 špetky sušené bazalky | Bazalka sušená | |
| 2 PL 2 PL oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 3 PL 3 PL másla | Máslo kravské | 30 g |
| 2 PL 2 PL vody | Voda | 36 ml |
| sůl a mletý pepř dle chuti | Pepř černý mletý |