Nutriční hodnoty (Velikonoční beránek s koňakem a s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 10 611 kJ / 2 536 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 51,97 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,37 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,60 g | 
| Tuky | 131,25 g | 
| – nasycené | 74,55 g | 
| – nenasycené | 47,98 g | 
| –– mononenasycené | 41,51 g | 
| –– polynenasycené | 6,48 g | 
| ––– omega 3 | 0,57 g | 
| Vláknina | 10,20 g | 
| Cholesterol | 1,14 g | 
| Sodík | 807 mg | 
| Sůl | 2,11 g | 
| Sacharidy | 261,95 g | 
| – cukry | 104,95 g | 
| ––– laktóza | 1,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 1 1 větší jablko (nakrájené na kostičky) | Jablko čerstvé | 150 g | 
| citronová šťáva (na pokapání jablek) | Šťáva z citrónu | |
| 125 g 125 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 125 g | 
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g | 
| 75 g 75 g cukru krupice | Cukr bílý | 75 g | 
| 1 lžička 1 lžička vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 5 g | 
| 3 3 menší vejce (nebo 2 velká vejce) | Vejce slepičí | 210 g | 
| 75 ml 75 ml vaječného likéru | Likér vaječný | 75 ml | 
| 210 g 210 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 210 g | 
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g | 
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá | |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |