Nutriční hodnoty (Turecká pide)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 257 kJ / 2 452 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 25,76 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 58,48 g |
Tuky | 58,29 g |
– nasycené | 27,00 g |
– nenasycené | 22,96 g |
–– mononenasycené | 15,63 g |
–– polynenasycené | 7,33 g |
––– omega 3 | 0,86 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 626 mg |
Sodík | 6,73 g |
Sůl | 16,72 g |
Sacharidy | 389,10 g |
– cukry | 45,60 g |
––– laktóza | 11,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
1 kelímek 1 kelímek kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
1/2 kelímku 1/2 kelímku oleje | Olej řepkový | |
1 kelímek 1 kelímek vlažné vody | Voda | 1 ml |
2 kl 2 kl soli | Sůl mořská | 16 g |
1 kl 1 kl cukru | Cukr bílý | 5 g |
1 1 sušené droždí ( můžeme použít i čerstvé droždí) | Droždí sušené | |
500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
mleté maso | Vepřový ořez | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
česnek | Česnek čerstvý | |
malý rajčatový protlak | Protlak rajčatový | |
oregano | Oregano sušené | |
bazalka | Bazalka čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
2 pl 2 pl kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 50 ml |
strouhaný sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |