Nutriční hodnoty (Makový a jablečný závin z kynutého těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 23 408 kJ / 5 595 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 155,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 39,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 115,34 g |
| Tuky | 224,81 g |
| – nasycené | 53,26 g |
| – nenasycené | 141,98 g |
| –– mononenasycené | 56,21 g |
| –– polynenasycené | 85,77 g |
| ––– omega 3 | 1,45 g |
| Vláknina | 69,00 g |
| Cholesterol | 778 mg |
| Sodík | 3,62 g |
| Sůl | 8,94 g |
| Sacharidy | 703,18 g |
| – cukry | 295,19 g |
| ––– laktóza | 32,59 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 30 g 30 g čerstvého droždí (to v kostce) | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 80 g 80 g cukru moučka | Cukr bílý | 80 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 60 g 60 g změklého sádla | Sádlo vepřové | 60 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |
| 300 g 300 g mletého máku | Mák modrý mletý | 300 g |
| 450 ml 450 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 450 ml |
| 60 g 60 g rybízové marmelády | Marmeláda z červeného rybízu | 60 g |
| 60 g 60 g povidel | Povidla | 60 g |
| (marmeládu a povidla lze použít i v jiném poměru a nebo dát jen 120 g marmelády nebo 120 g povidel) | Povidla | |
| 2 2 zarovnané lžičky skořice | Skořice ceylonská | |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |