Nutriční hodnoty (Špenátová polenta s houbami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 543 kJ / 1 564 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,68 g |
| Tuky | 119,14 g |
| – nasycené | 72,07 g |
| – nenasycené | 40,31 g |
| –– mononenasycené | 36,50 g |
| –– polynenasycené | 3,81 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 7,92 g |
| Cholesterol | 546 mg |
| Sodík | 1,40 g |
| Sůl | 4,03 g |
| Sacharidy | 76,95 g |
| – cukry | 14,76 g |
| ––– laktóza | 8,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50 50 g másla a trocha na vymaštění | Máslo kravské | 50 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku prolisované | Česnek čerstvý | 28 g |
| čerstvý špenát dle chuti možno nahradit hlávkovou kapustou | Špenát čerstvý | |
| 80 g 80 g instantní polenty | Polenta | 80 g |
| 30 g 30 g nastrouhaného Parmezánu | Parmezán | 30 g |
| špetka špetka tymiánu | Tymián sušený | |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 100 g 100 g Eidamu či jiného, jemně nastrouhaného tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř (mletý, čtyřbarevný) | Pepř černý | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 100 g 100 g hub, nejlépe "lesní směs" | ||
| 1 1 polévková lžíce octa balsamico | Ocet balsamikový bílý | |
| hrst hrst nasekané jarní cibulky pórku či čerstvé pažitky na ozdobení | Cibulka jarní čerstvá |