Nutriční hodnoty (Špaldová bublanina s medem a višněmi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 372 kJ / 2 479 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 31,14 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 34,31 g |
Tuky | 132,08 g |
– nasycené | 15,96 g |
– nenasycené | 103,15 g |
–– mononenasycené | 73,50 g |
–– polynenasycené | 29,65 g |
––– omega 3 | 8,56 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 800 mg |
Sodík | 381 mg |
Sůl | 0,78 g |
Sacharidy | 244,12 g |
– cukry | 96,88 g |
––– laktóza | 6,45 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
110 g 110 g medu | Med nepasterovaný | 110 g |
150 ml 150 ml acidofilního mléka nebo kefíru | Mléko kravské acidofilní 3% tuku | 150 g |
100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
200 g 200 g hladké špaldové mouky (použila jsem celozrnnou variantu, ale fungovat vám jistě bude i s obyčejnou bílou) | Mouka špaldová hrubá | 200 g |
1/2 1/2 (tj. 6g) kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
višně nebo libovolné jiné ovoce (zužitkovala jsem mražené, ale klidně zkuste i čerstvé či kompot) | Višně čerstvé |