Nutriční hodnoty (Špaldová bublanina s medem a višněmi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 372 kJ / 2 479 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 31,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,31 g |
| Tuky | 132,08 g |
| – nasycené | 15,96 g |
| – nenasycené | 103,15 g |
| –– mononenasycené | 73,50 g |
| –– polynenasycené | 29,65 g |
| ––– omega 3 | 8,56 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 800 mg |
| Sodík | 381 mg |
| Sůl | 0,78 g |
| Sacharidy | 244,12 g |
| – cukry | 96,88 g |
| ––– laktóza | 6,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 110 g 110 g medu | Med nepasterovaný | 110 g |
| 150 ml 150 ml acidofilního mléka nebo kefíru | Mléko kravské acidofilní 3% tuku | 150 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 200 g 200 g hladké špaldové mouky (použila jsem celozrnnou variantu, ale fungovat vám jistě bude i s obyčejnou bílou) | Mouka špaldová hrubá | 200 g |
| 1/2 1/2 (tj. 6g) kypřícího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| višně nebo libovolné jiné ovoce (zužitkovala jsem mražené, ale klidně zkuste i čerstvé či kompot) | Višně čerstvé |