Nutriční hodnoty (Zapečená tarhoňa)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 755 kJ / 1 615 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 72,32 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,60 g |
| Tuky | 34,56 g |
| – nasycené | 8,69 g |
| – nenasycené | 15,27 g |
| –– mononenasycené | 11,69 g |
| –– polynenasycené | 3,58 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 15,50 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 489 mg |
| Sůl | 1,04 g |
| Sacharidy | 245,80 g |
| – cukry | 24,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 300 g cca 300 g tarhoně (maďarská přílohová těstovina ve formě drobných kuliček) | Těstoviny pšeničné | 300 g |
| anglická slanina | Anglická slanina | |
| salám Gothaj | Měkký salám | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| uzený sýr | Eidam 30% t. v s. uzený | |
| slunečnicový olej | Olej slunečnicový | |
| Niva | Niva 50% t. v s. | |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| cca 0,5 dl cca 0,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř čtyř barev | Pepř barevný | |
| 1/4 1/4 hlávkového zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| balzamikový ocet (bílý) | Ocet balsamikový bílý | |
| mletý cukr | Cukr bílý | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 1 jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| citrónová šťáva | Šťáva z citrónu |